KVIZDA, Martin, Zdeněk TOMEŠ, Daniel SEIDENGLANZ a Tomáš NIGRIN. Nabídková řízení ve veřejné dopravě – příležitosti a hrozby. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Nabídková řízení ve veřejné dopravě – příležitosti a hrozby
Název anglicky Tendering for public transport - opportunities and threats
Autoři KVIZDA, Martin (203 Česká republika, garant, domácí), Zdeněk TOMEŠ (203 Česká republika, domácí), Daniel SEIDENGLANZ (203 Česká republika, domácí) a Tomáš NIGRIN (203 Česká republika).
Vydání 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14560/15:00080401
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
Klíčová slova česky železniční doprava; dopravní ekonomie; konkurence
Klíčová slova anglicky railway transport; transport economics; competition
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: prof. Ing. Martin Kvizda, Ph.D., učo 171. Změněno: 10. 11. 2015 09:44.
Anotace
Cílem semináře bylo diskutovat aktuální problémy související s veřejnými soutěžemi na zajištění služeb železniční a autobusové dopravy a to jak z pohledu zadavatelů, tak i soutěžících dopravců. Hlavní okruhy diskutovaných problémů byly: kritéria nabídkových řízení a jejich harmonogram, optimální délka a rozsah smlouvy, dobré a špatné zkušenosti z uskutečněných nabídkových řízení, geografická segmentace soutěžených služeb, ekonomika nabídkových řízení – náklady a ztráty. Součástí programu byla i panelová diskuse na téma „Vliv vysokorychlostních tratí na rozvoj regionů“.
Anotace anglicky
The aim of the seminar was to discuss current issues related to public procurements for rail and bus services. The main discussed topics were criteria for tenders and their schedule, optimal duration and scope of the contract, good practice from realized tenders, geographic segmentation of tenders. The program also included a panel discussion on "The impact of high-speed lines to regional development."
Návaznosti
MUNI/A/1203/2014, interní kód MUNázev: Odhad poptávky na trzích dopravních služeb pomocí spotřebitelského průzkumu (Akronym: TranSurvey)
Investor: Masarykova univerzita, Odhad poptávky na trzích dopravních služeb pomocí spotřebitelského průzkumu, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
TD020010, projekt VaVNázev: Optimalizace a zefektivnění zadávání a kontroly veřejných soutěží v osobní železniční dopravě v ČR v kontextu společných politik EU.
Investor: Technologická agentura ČR, Optimalizace a zefektivnění zadávání a kontroly veřejných soutěží v osobní železniční dopravě v ČR v kontextu společných politik EU.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 14:31