RAMBOUSEK, Adam, Vít BAISA, Vít SUCHOMEL, Aleš HORÁK a Lucia KOCINCOVÁ. Terminologický tezaurus pro obor zeměměřictví a katastru nemovitostí: Certifikovaná metodika. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Terminologický tezaurus pro obor zeměměřictví a katastru nemovitostí: Certifikovaná metodika
Název anglicky Terminological thesaurus for the field of surveying, mapping and cadastre: Certified Methodology
Autoři RAMBOUSEK, Adam (203 Česká republika, garant, domácí), Vít BAISA (203 Česká republika, domácí), Vít SUCHOMEL (203 Česká republika, domácí), Aleš HORÁK (203 Česká republika, domácí) a Lucia KOCINCOVÁ (703 Slovensko, domácí).
Vydání 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Cert., akred., schvál. metodiky, specializované mapy, léčebné, památkové postupy
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14330/15:00080409
Organizační jednotka Fakulta informatiky
Klíčová slova česky certifikovaná metodika; tezaurus; automatická extrakce termínů; korpus; konkordance; aplikace; webová služba; zeměměřictví; katastr
Klíčová slova anglicky certified methodology; thesaurus; automatic extractions of terms; corpus; concordance; application; web service; surveying; cadastre
Technické parametry Text metodiky podrobně popisuje využití a nastavení systému Tezauru za účelem systematického zpracování aktuální i budoucí terminologie z oblasti působnosti ČÚZK (Český úřad zeměměřický a katastrální), včetně technické dokumentace dodaného řešení a rozhraní služeb pro import, export a publikaci dat pomocí webové služby.
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: RNDr. Pavel Šmerk, Ph.D., učo 3880. Změněno: 13. 4. 2016 13:45.
Anotace
Certifikovaná metodika řeší nové metodické postupy při tvorbě, údržbě a rozšiřování terminologie v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí. Metodologie je vázána na systém Tezaurus, který je určen pro správu vícejazyčného tezauru, včetně importu dat z tematických databází a exportu dat. Certifikovaná metodika je uplatnitelná v činnostech, při kterých jsou využívány výsledky z oboru zeměměřictví a katastru.
Anotace anglicky
Certified methodology addresses new methodological procedures for creating, maintaining and disseminating terminology in the field of surveying and cadastre. The methodology is tied to the Thesaurus system, which is designed to manage a multilingual thesaurus, including importing data from thematic databases and exporting data. Certified methodology is applicable in activities involving usage of the results in the field of surveying and cadastre.
Návaznosti
TB02CUZK004, projekt VaVNázev: Vytvoření tezauru pro obor zeměměřictví a katastru nemovitostí (Akronym: Tezaurus)
Investor: Technologická agentura ČR, Vytvoření tezauru pro obor zeměměřictví a katastru nemovitostí
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 06:43