ČERVENKA, Karel. Adaptace "problémových" dětí na obtížné životní situace a jejich edukační potřeby v kontextu informované intervence. In Reflexie a trendy v prevýchove I. (Pořadatel: FICE Slovenská republika, místo konání: Domov J. A. Komenského v Račkovej dolině SR). 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Adaptace "problémových" dětí na obtížné životní situace a jejich edukační potřeby v kontextu informované intervence.
Název anglicky Adaptations of "problem" youth and their eduacional needs with the context of informed internvention.
Autoři ČERVENKA, Karel.
Vydání Reflexie a trendy v prevýchove I. (Pořadatel: FICE Slovenská republika, místo konání: Domov J. A. Komenského v Račkovej dolině SR), 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky etopedie; edukační potřeba; informovaná intervence; obtížná životní situace; dítě s poruchou chování; problémové dítě
Klíčová slova anglicky special needs education; educational needs; informed intervention; difficult life situations; children with behavioural difficulties/disorders
Změnil Změnil: doc. Mgr. et Mgr. Karel Červenka, Ph.D., učo 8596. Změněno: 18. 6. 2017 11:27.
Anotace
Představení vybraných zjištění kvalitativního výzkumu zaměřeného na pohled dětí s poruchami chování na jejich vlastní "problematickou" situaci, stejně jako na sebe sama z hlediska jejich „problémovosti“. Výzkumným terénem bylo preventivě výchovné zařízení pro děti a participanty byli klienti zařízení. Výsledky jsou představeny v perspektivě konceptu informované intervence, jako indikátory speciálních edukačních potřeb těchto dětí.
VytisknoutZobrazeno: 27. 5. 2024 10:44