ŠMEJKALOVÁ, Kateřina. Pomoc obětem trestných činů. In Lidská práva v proměnách času. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Pomoc obětem trestných činů
Název anglicky Assistance to victims of criminal offences
Autoři ŠMEJKALOVÁ, Kateřina.
Vydání Lidská práva v proměnách času, 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Klíčová slova česky Domácí násilí, práva oběti, zvlášť zranitelná oběť, trestní řízení, psychická a právní pomoc.
Klíčová slova anglicky Domestic violence victims' rights, particularly vulnerable victim, the criminal proceedings, psychological and legal assistance.
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: JUDr. Mgr. Ing. Kateřina Šmejkalová, PhD., učo 5699. Změněno: 14. 1. 2016 09:22.
Anotace
Přednáška na konferenci. Problematika rizikových projevů chování je v současné době problémem celospolečenským. Příspěvek se zabývá pomocí obětem a poškozeným v souvislosti s domácím násilím. Na poměrně velkém množství zákonem zakotvených práv obětí a poškozených, jsou demonstrována úskalí při jejich realizaci. Autorka se zejména zamýšlí nad právem zmocněnce (právní pomoc) a právem oběti, poškozeného na doprovod důvěrníka. Text uvádí možnosti pomoci obětem a poškozeným ze strany neziskových organizací.
Anotace anglicky
The Problem of the risk behavior is presently the societal. The paper deals with assistance to the victims and the injured in connection with a domestic violence. On a relatively large number of the law, there are enshrined the rights of a victims and the injured, as demonstrated difficulties in their implementation. The author especially contemplates the law fiduciary (law assistance), and the rights of victims, victim to escort of the confidant. The text mentions the possibilities of an assistance to victims and injured by non-profit organizations. Keywords Domestic violence victims' rights, particularly vulnerable victim, the criminal proceedings, psychological and legal assistance.
VytisknoutZobrazeno: 27. 7. 2024 14:03