SOUKOPOVÁ, Jana, Jiří HŘEBÍČEK, Michal STRUK, Jiří KALINA, Jan PRÁŠEK a Jiří VALTA. Metodika hodnocení efektivnosti výdajů obcí na odpadové hospodářství. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Metodika hodnocení efektivnosti výdajů obcí na odpadové hospodářství
Název anglicky Methodology of municpal waste management expenditure assesment
Autoři SOUKOPOVÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí), Jiří HŘEBÍČEK (203 Česká republika, domácí), Michal STRUK (703 Slovensko, domácí), Jiří KALINA (203 Česká republika, domácí), Jan PRÁŠEK (203 Česká republika) a Jiří VALTA (203 Česká republika).
Vydání 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Cert., akred., schvál. metodiky, specializované mapy, léčebné, památkové postupy
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Na webovém odkaze je metodika spolu se software, který je nástrojem k jejímu jednodužšímu využití subjekty veřejné sporávy (obce, kraje)
Kód RIV RIV/00216224:14560/15:00080411
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
Klíčová slova česky odpadové hospodářství; obec; efektivnost; výdaje, 3E
Klíčová slova anglicky waste management; municipality; efficiency; expenditures; 3E
Technické parametry Metodika umožňuje hodnocení efektivnosti běžných výdajů obcí na odpadové hospodářství. Efektivnost je v pojetí autorů chápána z hlediska 3E a udržitelného rozvoje. Návrh metodického postupu posuzování efektivnosti běžných výdajů obcí na OH vychází z metody minimální hodnoty výdajů. Metodika zároveň obsahuje návod jak efektivnost zvyšovat.
Změnil Změnila: doc. Ing. Mgr. Jana Soukopová, Ph.D., učo 22882. Změněno: 8. 4. 2016 08:30.
Anotace
Metodika umožňuje hodnocení efektivnosti běžných výdajů obcí na odpadové hospodářství. Efektivnost je v pojetí autorů chápána z hlediska 3E a udržitelného rozvoje. Návrh metodického postupu posuzování efektivnosti běžných výdajů obcí na OH vychází z metody minimální hodnoty výdajů. Metodika zároveň obsahuje návod jak efektivnost zvyšovat.
Anotace anglicky
The methodology allows the evaluation of the efficiency and effectiveness of current municipal waste mangement expenditures. Efficiency is in concept of the authors understood from the perspective of 3E concept and sustainable develepment concept. The design of the methodological procedure for the assessment of the efficiency of current municpal waste management expenditure is based on the method of the "minimum value". The methodology also includes instructions on efficiency inceasing.
Návaznosti
TB020MZP042, projekt VaVNázev: Hodnocení efektivnosti výdajů obcí i soukromých subjektů do oblasti odpadového hospodářství ve vztahu k výši poplatků a k cenám zařízení (hodnocení efektivnosti nastavení integrovaných systémů nakládání s odpady v ČR) (Akronym: TB020MZP042)
Investor: Technologická agentura ČR, Hodnocení efektivnosti výdajů obcí i soukromých subjektů do oblasti odpadového hospodářství ve vztahu k výši poplatků a k cenám zařízení (hodnocení efektivnosti nastavení integrovaných systémů nakládání s odpady v ČR)
VytisknoutZobrazeno: 6. 5. 2024 13:25