2015
Analýza potřebného množství základních druhů potravin pro obyvatele Zlínského kraje
LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jakub TROJAN a Lenka KOZÁKOVÁZákladní údaje
Originální název
Analýza potřebného množství základních druhů potravin pro obyvatele Zlínského kraje
Název česky
Analýza potřebného množství základních druhů potravin pro obyvatele Zlínského kraje
Název anglicky
Analysis of the needs of basic foods for residents of Zlín region
Autoři
LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jakub TROJAN a Lenka KOZÁKOVÁ
Vydání
Vydání I. Uherské Hradiště, Sborník příspěvků z konference Krizové řízení a řešení krizových situací 2015, od s. 159-166, 8 s. 2015
Nakladatel
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Další údaje
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
elektronická verze "online"
Odkazy
ISBN
978-80-7454-573-3
UT WoS
000473807900023
Klíčová slova česky
Energetický příjem; potravina; obyvatel; kritická infrastruktura; Zlínský kraj
Klíčová slova anglicky
Energy intake; food; habitant; critical infrastructure; Zlín region
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 21. 1. 2020 15:43, RNDr. Jakub Trojan, MSc, Ph.D.
V originále
Článek představuje výsledky analýzy potřeby základních druhů potravin pro obyvatele Zlínského kraje. Provedená analýza je založena na propočtu naplnění energetického příjmu pro osobu na den. Obyvatelstvo bylo rozděleno podle pohlaví a věku pro stanovení energetické hodnoty příjmu potravin prostřednictvím využití základních druhů potravin. Zjištěná data mohou sloužit jako relevantní podklad pro naplnění podmínek odvětvové struktury kritické infrastruktury v oblasti potravinářství.
Česky
Článek představuje výsledky analýzy potřeby základních druhů potravin pro obyvatele Zlínského kraje. Provedená analýza je založena na propočtu naplnění energetického příjmu pro osobu na den. Obyvatelstvo bylo rozděleno podle pohlaví a věku pro stanovení energetické hodnoty příjmu potravin prostřednictvím využití základních druhů potravin. Zjištěná data mohou sloužit jako relevantní podklad pro naplnění podmínek odvětvové struktury kritické infrastruktury v oblasti potravinářství.
Anglicky
The article presents the results of the analysis of the needs of basic foods for residents of Zlín region. The analysis performed is based on a calculation of the fulfillment of energy intake per person per day. The population was divided by sex and age to determine the energy value of food intake through the use of basic foods. Observed data can serve as a relevant basis for the fulfillment of the sectoral structures of the critical infrastructure in the food sector.