REMSOVÁ, Lenka a Veronika NÝDRLOVÁ. Joker’s role in Giolli’s perspetive. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Joker’s role in Giolli’s perspetive
Název česky Role jokera perspektivou skupiny Giolli
Autoři REMSOVÁ, Lenka (203 Česká republika, garant, domácí) a Veronika NÝDRLOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2015.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/15:00086365
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky divadlo utlačovaných; pedagogika osvobození; joker; výchova k občanství
Klíčová slova anglicky theater of the oppressed; pedagogy of liberation; joker; citizenship education
Změnil Změnila: MgA. Lenka Polánková, Ph.D., učo 70805. Změněno: 23. 3. 2016 05:09.
Anotace
Workshop with Italian trainer Roberto Mazzini, whose aim is to familiarize participants with the principles of the Theatre of the Oppressed and looking at the role of the so-called. Joker as the role of educator, playwright, eternal student, activist, facilitator or guide towards working with the group to rediscover the policy as a fundamental dimension of community Life, in which he participates all citizens. Workshop on good practices of education for citizenship perspective of Giolli based on the application of the principles of so-called. Pedagogy of liberation and aesthetics of the oppressed that support the expression of ideas and emotions, critical analysis of reality and enable dialogue, questioning and comparing different approaches, which provides room for diversity views. The workshop was designed primarily teaching staff working in the Ministry of the Ministry of Education and non-profit organizations focused on education and training. Secondarily, it is intended for everyone who feels the need for education in this area.
Anotace česky
Workshop s italským lektorem Robertem Mazzinim, jehož cílem je seznámit účastníky s principy divadla utlačovaných a pohledem na roli tzv. jokera jako na roli pedagoga, divadelníka, věčného studenta, aktivisty, facilitátora či průvodce směřujícího při práci se skupinou ke znovuobjevování politiky jakožto základní dimenze komunitního života, na němž se podílí všichni občané. Workshop zaměřený na příklady dobré praxe výchovy k občanství perspektivou skupiny Giolli založené na uplatňování principů tzv. pedagogiky osvobození a estetiky utlačovaných, které podporují vyjádření idejí a emocí, kritickou analýzu reality a umožňují dialog, dotazování se a srovnání různých přístupů, což zaručuje prostor pro rozličnost názorů. Workshop byl určen především pedagogické pracovníký působící v resortu MŠMT a neziskových organizacích zaměřených na výchovu a vzdělávání. Sekundárně je určen všem, kteří cítí potřebu vzdělání v této oblasti.
Návaznosti
MUNI/A/1312/2014, interní kód MUNázev: Koncept výzkumu aktivit a jevů v současném světě v kontextu sociální pedagogiky (Akronym: KoVySocped)
Investor: Masarykova univerzita, Koncept výzkumu aktivit a jevů v současném světě v kontextu sociální pedagogiky, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 11:02