JAGOŠOVÁ, Lucie. V první linii… Inovativní přístupy v průvodcovské a lektorské činnosti. Výstupy kolokvia Komise pro práci s veřejností a muzejní pedagogiku AMG ČR (metodický materiál). Online. Brno: Ústav archeologie a muzeologie FF MU - Oddělení muzeologie a Katedra UNESCO pro muzeologii a světové dědictví, 2015. 23 s. [citováno 2024-04-23]
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název V první linii… Inovativní přístupy v průvodcovské a lektorské činnosti. Výstupy kolokvia Komise pro práci s veřejností a muzejní pedagogiku AMG ČR (metodický materiál)
Název česky V první linii… Inovativní přístupy v průvodcovské a lektorské činnosti. Výstupy kolokvia Komise pro práci s veřejností a muzejní pedagogiku AMG ČR (metodický materiál)
Název anglicky In the first line... Inovative approaches to guides and lecturers activities. Outcomes of colloquium of Committee for public relations and museum pedagogy by Association of museums and galleries of the Czech Republic (methodical text)
Autoři JAGOŠOVÁ, Lucie
Vydání Brno, 23 s. 2015.
Nakladatel Ústav archeologie a muzeologie FF MU - Oddělení muzeologie a Katedra UNESCO pro muzeologii a světové dědictví
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Editorství tematického sborníku, editorství monotematického čísla odborného časopisu
Obor Umění, architektura, kulturní dědictví
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky muzejní profese; muzejní pedagog; muzejní průvodce; muzejní pracovníci v první linii
Klíčová slova anglicky museum profession; museum educator; museum guide; museum staff in the first line
Změnil Změnila: Mgr. Lucie Jagošová, DiS., PhD., učo 56041. Změněno: 19. 2. 2016 14:54.
Anotace
Na čtyřicet muzejníků se zaměřilo na definování tzv. muzejních profesí v první linii, které se věnují každodenní pravidelné a systematické práci s muzejním publikem, a na charakteristiku základních problémů, s nimiž se tyto profese v současnosti potýkají. Prostřednictvím skupinových aktivit a společných diskusí účastníci hledali možné cesty k řešení aktuálních problémů profese a také vlastní potenciál, který by mohl být impulsem pro prvotní změny.
Anotace anglicky
More than forty museum workers aimed to defining of so called museum professions in the first line, that are regularly and systematicly connected with every-day contact with museum audiences, and for basic characteristics of key current problems of these professions. By the focus groups activities and common discussions workshop participants tried to look for relevant solutions of actual problems of professions and their own potential as an impulse for the first changes.
VytisknoutZobrazeno: 23. 4. 2024 16:43