LNĚNIČKA, Libor, Hana SVOBODOVÁ, Darina MÍSAŘOVÁ a Hana SVATOŇOVÁ. Středoevropský prostor v pohledu současné geografie. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Středoevropský prostor v pohledu současné geografie
Název česky Středoevropský prostor v pohledu současné geografie
Název anglicky Central European space in view currently Geography
Autoři LNĚNIČKA, Libor (203 Česká republika, garant, domácí), Hana SVOBODOVÁ (203 Česká republika, domácí), Darina MÍSAŘOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Hana SVATOŇOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání konference
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Webové stránky konference
Kód RIV RIV/00216224:14410/15:00086843
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky Střední Evropa; geografie; konference; Brno
Klíčová slova anglicky Central Europe; geography; conferences; Brno
Změnil Změnil: Mgr. Ing. Libor Lněnička, Ph.D., učo 272260. Změněno: 10. 3. 2016 15:36.
Anotace
Vědecká konference (setkání českých a slovenských geografů, ale nejen jich) tradičně probíhá pod regionálním zacílením na středoevropský prostor. Pravidelná setkání v Brně a v Nitře jsou v současnosti již ojedinělou možností seznámit se navzájem se širokým přehledem aktivit geografů po obou stranách mladé politické hranice. V roce 2015 se konal již 23. ročník dvoudenní mezinárodní vědecké konference, který se věnoval Středoevropskému prostoru v pohledu současné geografie. Jednání proběhla v těchto základních sekcích: Krajina jako laboratoř, Užitečná geografie, Digitální geografická data a Geografické vzdělávání. Stále aktivnějšímu geografickému dorostu ke vzájemnému poznání a výměně poznatků sloužila sekce Mladí geografové. Na konferenci bylo přítomno 72 účastníků ze 4 různých zemí (Česká republika, Slovensko, Polsko a Nepál).
Anotace anglicky
Scientific Conference (meetings of Czech and Slovak geographers, but not only them) have traditionally held under a regional focus on the Central European space. Regular meetings of Brno and Nitra are currently already unique opportunity to know each other a broad overview of the activities of geographers on both sides of the young political boundaries. In 2015 held the 23rd annual two-day scientific international conference, which was devoted to the Central European space in the perspective of currently geography. Negotiations were held in the following basic sections: Landscape as a laboratory Effective geography, digital geographic data and geographic education. Still actively geographic puppy to know each other and exchange knowledge to serve youth section geographers. At the conference was attended by 72 participants from four different countries (Czech Republic, Slovakia, Poland and Nepal). Some participants arrived on the evening discussion. In total, the conference was attended by 77 people.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 10:21