REŠKOVÁ, Ivana, Martina JEŽKOVÁ, Marta RYBIČKOVÁ a Pavel ŠINDELÁŘ. Klíč k češtině jako cizímu jazyku. Online. 2015, [citováno 2024-04-24]
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Klíč k češtině jako cizímu jazyku
Název česky Klíč k češtině jako cizímu jazyku
Název anglicky Klíč k češtině jako cizímu jazyku
Autoři REŠKOVÁ, Ivana (203 Česká republika, garant, domácí), Martina JEŽKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Marta RYBIČKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Pavel ŠINDELÁŘ (203 Česká republika, domácí)
Vydání 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání konference
Obor 60200 6.2 Languages and Literature
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14640/15:00087000
Organizační jednotka Centrum jazykového vzdělávání
Klíčová slova česky Czech for foreigners; mluvtecesky.net
Klíčová slova anglicky Czech for foreigners; mluvtecesky.net
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: PaedDr. Marta Holasová, Ph.D., učo 38218. Změněno: 31. 3. 2016 15:37.
Anotace
Mezinárodní konference Klíč k češtině jako cizímu jazyku se konala v rámci tříletého projektu CZKey – Online Platform for Learning Medical Czech. Hlavním výstupem projektu je webový portál mluvtecesky.net, který vedle výuky obecného českého jazyka podporuje i výuku českého jazyka pro specifické účely se zaměřením na lékařskou tematiku, který byl na konferenci podrobně představen. Jedním z hlavních řečníků konference byl doc. Karel Oliva, ředitel Ústavu pro jazyk český AV ČR. Odborníci na problematiku výuky češtiny jako cizího jazyka se setkali v sekcích Metodika testování a inovace v oboru čeština jako cizí jazyk, Profesní čeština a Čeština z druhé strany. Měli možnost navštívit také workshopy s konkrétními náměty pro výuku. Konference se zúčastnilo 98 odborníků z 5 středoevropských zemí.
Anotace anglicky
The international conference Key to Czech as a Foreign Language was organized as one of the results of a tree-year-project CZKey – Online Platform for Learning Medical Czech. The conference introduced the major outcome of the project, the Mluvtecesky.net web which, besides teaching general Czech, supports also teaching Czech for specific medical purposes. Specialists in teaching Czech as a foreign language had the opportunity to meet As. Prof. Karel Oliva, the director of The Institute of the Czech Language of the Academy of Sciences of the Czech Republic, who was one of the key-note speakers at the conference, as well as to join practical workshops or share ideas in the individual conference sections: Methodology of testing and innovations, Czech for Vocational Purposes and Czech from the other side. The conference was attended by 98 participants from five Central European countries.
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 07:21