JAKUBIČKA, Martin, Zdeněk MACHAČ a Jana KOHOUTKOVÁ. Univerzitní bezpapírová kancelář. In UNINFOS (Univerzitné informačné systémy). Nitra, Slovenská republika: Slovenská polnohospodárská univerzita v Nitre, 2015, s. nestránkováno, 6 s. ISBN 978-80-552-1428-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Univerzitní bezpapírová kancelář
Název anglicky Univesity Paperless Office
Autoři JAKUBIČKA, Martin (203 Česká republika, garant, domácí), Zdeněk MACHAČ (203 Česká republika, domácí) a Jana KOHOUTKOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání Nitra, Slovenská republika, UNINFOS (Univerzitné informačné systémy), od s. nestránkováno, 6 s. 2015.
Nakladatel Slovenská polnohospodárská univerzita v Nitre
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14610/15:00087026
Organizační jednotka Ústav výpočetní techniky
ISBN 978-80-552-1428-3
Klíčová slova anglicky Digital university; digitizing; economics and administration; signature book; mobile application; approval; workflow
Štítky rivok
Změnil Změnila: RNDr. Jana Kohoutková, Ph.D., učo 1096. Změněno: 16. 9. 2017 11:06.
Anotace
Budování "Digitálních univerzit" začalo před lety ve studijní administrativě a vlastní výuce, a s jistým odstupem začalo pronikat do dalších oblastí života univerzity. V tomto příspěvku se zaměříme na elektronizaci univerzitních dat a procesů v oblasti ekonomicko-správní administrativy. Představíme intranetový systém "Inet Masarykovy univerzity", zahrnující barvitou škálu aplikací od personalistiky a mezd (evidenci docházky, výkazy práce, návrhy odměn) přes ekonomiku, majetek a projektovou administrativu (cestovní příkazy, objednávky, faktury, vyřazování majetku, návrhy projektů) až po kontrolní systém (plány a realizace kontrol). Dílčí elektronizované oblasti jsou v Inetu zastřešeny společnou agendou, tzv. Podpisovou knihou, která na jednom místě sdružuje relevantní informace o všech běžících procesech a je dostupná krom intranetového systému také jako aplikace pro mobilní zařízení. Na závěr naznačíme směry dalšího vývoje a zformulujeme několik obecných doporučení a upozornění. Budování „Digitálních univerzit“ začalo před lety ve studijní administrativě a vlastní výuce, a s jistým odstupem začalo pronikat do dalších oblastí života univerzity. V tomto příspěvku se zaměříme na elektronizaci univerzitních dat a procesů v oblasti ekonomicko-správní administrativy. Představíme intranetový systém „Inet Masarykovy univerzity“, zahrnující barvitou škálu aplikací od personalistiky a mezd (evidenci docházky, výkazy práce, návrhy odměn) přes ekonomiku, majetek a projektovou administrativu (cestovní příkazy, objednávky, faktury, vyřazování majetku, návrhy projektů) až po kontrolní systém (plány a realizace kontrol). Dílčí elektronizované oblasti jsou v Inetu zastřešeny společnou agendou, tzv. Podpisovou knihou, která na jednom místě sdružuje relevantní informace o všech běžících procesech a je dostupná krom intranetového systému také jako aplikace pro mobilní zařízení. Na závěr naznačíme směry dalšího vývoje a zformulujeme několik obecných doporučení a upozornění.
Anotace anglicky
Building "Digital universities" began years ago in study administration and e-learning domains, and after some hesitation began penetrating other areas of university life. In this paper, we focus on digitizing university data and processes in the economics and operation domains. We introduce "Masaryk University Inet", an intranet system containing a wide range of administrative applications including human resources and wages (attendance administration, time sheets, bonus proposals), economics, assets and project administration (travel forms, orders, invoices, assets disposal, project proposals), or an inspection system (inspection plans and carried-out inspections). Individual digitized areas are integrated within the Inet system in Signature book, a common agenda joining all the relevant information on all ongoing processes in one place. Besides the intranet system, Signature book is also available as a standalone application for mobile devices. Finally at the conclusion of this paper, we outline further plans and formulate a few general recommendations and warnings.
Návaznosti
ROZV/C8/2015, interní kód MUNázev: Rozvoj informačních systémů pro podporu vnitřní kvality VVŠ (Akronym: IS pro vnitřní kvalitu VŠ)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Rozvoj informačních systémů pro podporu vnitřní kvality VVŠ
VytisknoutZobrazeno: 21. 5. 2024 22:53