SOUKOPOVÁ, Jana a Jiří KALINA. Optimalizace nákladů na OH. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Optimalizace nákladů na OH
Název anglicky Optimalization of WM cost
Autoři SOUKOPOVÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí) a Jiří KALINA (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Software
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW na webovém odkaze je software spolu s metodikou, která slouží jako manuál k software a s licenčními podmínkami
Kód RIV RIV/00216224:14560/15:00080456
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
Klíčová slova česky odpadové hospodářsví; efektivnost; obce; komunální odpad
Klíčová slova anglicky waste management; efficiency; municipality; municipal solid waste
Technické parametry Jedná se o programovou nadstavbu nad program MS Excel, která slouží jako aplikace k vyhodnocení nákladové efektivnosti výdajů na OH obcí ČR. Obsahuje algoritmus výpočtu efektiosti výdajů obcí na OH. Program obsahuje celkem 5 vzájemně propojených listů: Úvod, Vysvětlivky Obec, Odpadové hospodářství a Vyhodnocení. Aplikace umožňuje na základě zadaných parametrů vypočítat odhad minimálních nákladů sběru, svozu a zpracování komunálních odpadů, ukládat jednotlivé scénáře a vhodnocovat efektivitu vynakládaných prostředků. Aplikace je složena z modulů pro zadání parametrů obce, výpočet minimálních nákladů a výstupní tabulky na listu /Vyhodnocení/, Základní hodnoty vstupů lze vkládat pomocí dialogových oken.
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: doc. Ing. Mgr. Jana Soukopová, Ph.D., učo 22882. Změněno: 26. 6. 2016 10:42.
Anotace
Software tvoří program na hodnocení efektivnosti výdajů obcí na odpadové hospodářství vytvořený jako programová nádstavba nad program MS Excel. Software hodnotí efektivnost všech výdajů na OH ve vzájemných souvislostech podle kategorií odpadů. Uživatel v programu vyplňuje data o výdajích a odpadech a odpovídá dle pokynů na otázky v listech /obec/, /odpadové hospodářství/. Na základě jeho zadaných dat program vyhodnotí efektivnost a ta je zobrazena v listu /vyhodnocení/. Navíc je součástí software list /vysvětlivky/, který slouží jako manuál. Software je určen všem obecním úřadům i jiným subjektům veřejné správy (kraje), které mají zájem vyhodnocovat efektivnost svých běžných výdajů na OH.Jedná se o program/aplikaci v MS Excel, která slouží jako software k vyhodnocení nákladové efektivnosti výdajů na OH obcí ČR.
Anotace anglicky
The software program consists of evaluating the effectiveness of municipal expenditures on waste management as MS Excel. MS Excel program consists of 5 interconnected sheets. A user in the program corresponds to the instructions on the question sheets /community/ and /waste mangement/. Based on his answers the software evaluates the effectiveness of which is shown in the sheet /evaluation/. The software is designed for all local authorities and other organizations interested in evaluating the environmental effectiveness of their current waste maanagement expenditure.
Návaznosti
TB020MZP042, projekt VaVNázev: Hodnocení efektivnosti výdajů obcí i soukromých subjektů do oblasti odpadového hospodářství ve vztahu k výši poplatků a k cenám zařízení (hodnocení efektivnosti nastavení integrovaných systémů nakládání s odpady v ČR) (Akronym: TB020MZP042)
Investor: Technologická agentura ČR, Hodnocení efektivnosti výdajů obcí i soukromých subjektů do oblasti odpadového hospodářství ve vztahu k výši poplatků a k cenám zařízení (hodnocení efektivnosti nastavení integrovaných systémů nakládání s odpady v ČR)
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 12:21