SOUKOPOVÁ, Jana a Martin KUTTNER. Portál výdajů obcí na odpadové hospodářství. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Portál výdajů obcí na odpadové hospodářství
Název anglicky Web portal of municipal waste management expenditure
Autoři SOUKOPOVÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí) a Martin KUTTNER (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Software
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Webový portál
Kód RIV RIV/00216224:14560/15:00080457
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
Klíčová slova česky odpadové hospodářsví; efektivnost; obce; výdaje
Klíčová slova anglicky waste management; efficiency; municipality; expenditure
Technické parametry Portál výdajů obcí ČR na odpadové hospodářství je informační portál MŽP ČR, který umožňuje volný přístup k informacím o výdajích obcí, okresů a krajů na odpadové hospodářství, které vychází z oficiálních informačních systémů MF ČR a umožňuje tak srovnání zjišťované obce s jinými obcemi. Portál zpracovává strukturovaná data o výdajích na odpadové hospodářství, která vychází z oficiálních informačních systémů MF ČR (ARISweb, ÚFIS a Monitor) a data o počtu obyvatel z ČSÚ, která jsou uložena v databázi. Pro účely portálu bylo zvoleno „open-source“ softwarové řešení, které bylo následně implementováno v rámci webhostingu. Portál samotný nevyžaduje žádné aktivní připojení k IS MF ČR, popřípadě ČSÚ a pracuje nezávisle na nich. Portál tvoří systém skládající se ze tří základních komponent: databáze; webové rozhraní portálu; externí data.
Změnil Změnila: doc. Ing. Mgr. Jana Soukopová, Ph.D., učo 22882. Změněno: 30. 5. 2017 08:39.
Anotace
Portál výdajů obcí ČR na odpadové hospodářství je informační portál Ministerstva životního prostředí ČR, který umožňuje volný přístup k informacím o výdajích obcí, okresů a krajů na odpadové hospodářství, které vychází z oficiálních informačních systémů Ministerstva financí ČR a umožňuje tak srovnání Vaší obce s jinými obcemi. Portál obsahuje informace o obci, okrese, kraji v následujícím členění pro každý z vybraných roků v prezentovaném období 2000-2014: název obce/okresu/kraje; počet obyvatel; rok; graficky a tabulkově prezentované celkové výdaje na odpadové hospodářství za období 2000-2014; graficky i tabulkově prezentované výdaje na OH ve vybraném roce v členění podle jednotlivých paragrafů rozpočtové skladby; tabulkově prezentované celkové výdaje na OH na obyvatele; graficky i tabulkově prezentované výdaje na směsný komunální odpad ve vybraném roce v členění podle paragrafů rozpočtové skladby 3722 – Sběr a svoz komunálních odpadů a 3725 – Využívání a zneškodňování komunálních odpadů; tabulkově prezentované výdaje na komunální odpady na obyvatele; obec, která má v daném okrese/kraji nejnižší výdaje na obyvatele.
Anotace anglicky
Web Portal of mucniapal waste management expenditure is an information portal of the Ministry of Environment, which allows free access to information on the expenditures of municipalities, districts and regions for Waste Management, which is based on the official information systems of the Ministry of Finance and allows comparison of your municipality with other municipalities . The portal contains information about the village, district, region in the following breakdown for each of the selected years in the period 2000-2014 presented: the name of the municipality / district / region; population; year; graphical and tabular presented total expenditure on waste management for the period 2000-2014; graphical and tabular presented spending on the Olympics in the year selected according to individual sections of the budget composition; presented in tabular total expenditures per capita OH; graphical and tabular presented expenses for mixed waste in a selected year, broken down by sections of the budget composition 3722 - Collection and transport of municipal waste, and 3725 - the use and disposal of municipal waste; presented in tabular spending on municipal waste per capita; community, which has given district / county, the lowest expenditure per capita.
Návaznosti
MUNI/A/1047/2015, interní kód MUNázev: Redistribuční spravedlnost a alokační efektivnost politik veřejného sektoru. (Akronym: ReAlokVS_2016)
Investor: Masarykova univerzita, Redistribuční spravedlnost a alokační efektivnost politik veřejného sektoru., DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 21. 7. 2024 07:26