D 2016

Analýza potřebného množství základních druhů potravin pro obyvatele Jihomoravského kraje jako podklad pro plánování výživy

LUKÁŠKOVÁ, Eva, Helena VELICHOVÁ, Zdeněk MÁLEK, Jakub TROJAN, Lenka KOZÁKOVÁ et. al.

Základní údaje

Originální název

Analýza potřebného množství základních druhů potravin pro obyvatele Jihomoravského kraje jako podklad pro plánování výživy

Název česky

Analýza potřebného množství základních druhů potravin pro obyvatele Jihomoravského kraje jako podklad pro plánování výživy

Název anglicky

Analysis of the Necessary Amount of Basic Food for the Residents of the South Moravian Region as a Basis for Planning Nutrition

Autoři

LUKÁŠKOVÁ, Eva, Helena VELICHOVÁ, Zdeněk MÁLEK, Jakub TROJAN a Lenka KOZÁKOVÁ

Vydání

1. vydání. Brno, Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu. Sborník příspěvků z deváté mezinárodní vědecké konference, od s. 77-84, 7 s. 2016

Nakladatel

Vysoká škola obchodní a hotelová

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

ISBN

978-80-87300-89-3

Klíčová slova česky

energetický příjem; potravina; obyvatel; Jihomoravský kraj

Klíčová slova anglicky

energy intake; food; habitant; South Moravia region

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 28. 4. 2016 19:43, RNDr. Jakub Trojan, MSc, Ph.D.

Anotace

V originále

Článek představuje výsledky analýzy potřeby základních druhů potravin pro obyvatele Jihomoravského kraje. Provedená analýza je založena na propočtu naplnění energetického příjmu pro osobu na den. Obyvatelstvo bylo rozděleno podle pohlaví a věku pro stanovení energetické hodnoty příjmu potravin prostřednictvím využití základních druhů potravin. Zjištěná data mohou sloužit jako podklad pro zjištění míry potravinové soběstačnosti v naší zemi.

Anglicky

The article presents the results of the analysis of the needs of basic foods for residents of South Moravia region. The analysis performed is based on a calculation of the fulfillment of energy intake per person per day. The population was divided by sex and age to determine the energy value of food intake through the use of basic foods. Observed data can serve as a relevant basis for the fulfillment of the food sufficiency.