2016
Analýza potřebného množství základních druhů potravin pro obyvatele Jihomoravského kraje jako podklad pro plánování výživy
LUKÁŠKOVÁ, Eva, Helena VELICHOVÁ, Zdeněk MÁLEK, Jakub TROJAN, Lenka KOZÁKOVÁ et. al.Základní údaje
Originální název
Analýza potřebného množství základních druhů potravin pro obyvatele Jihomoravského kraje jako podklad pro plánování výživy
Název česky
Analýza potřebného množství základních druhů potravin pro obyvatele Jihomoravského kraje jako podklad pro plánování výživy
Název anglicky
Analysis of the Necessary Amount of Basic Food for the Residents of the South Moravian Region as a Basis for Planning Nutrition
Autoři
LUKÁŠKOVÁ, Eva, Helena VELICHOVÁ, Zdeněk MÁLEK, Jakub TROJAN a Lenka KOZÁKOVÁ
Vydání
1. vydání. Brno, Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu. Sborník příspěvků z deváté mezinárodní vědecké konference, od s. 77-84, 7 s. 2016
Nakladatel
Vysoká škola obchodní a hotelová
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
ISBN
978-80-87300-89-3
Klíčová slova česky
energetický příjem; potravina; obyvatel; Jihomoravský kraj
Klíčová slova anglicky
energy intake; food; habitant; South Moravia region
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 28. 4. 2016 19:43, RNDr. Jakub Trojan, MSc, Ph.D.
V originále
Článek představuje výsledky analýzy potřeby základních druhů potravin pro obyvatele Jihomoravského kraje. Provedená analýza je založena na propočtu naplnění energetického příjmu pro osobu na den. Obyvatelstvo bylo rozděleno podle pohlaví a věku pro stanovení energetické hodnoty příjmu potravin prostřednictvím využití základních druhů potravin. Zjištěná data mohou sloužit jako podklad pro zjištění míry potravinové soběstačnosti v naší zemi.
Anglicky
The article presents the results of the analysis of the needs of basic foods for residents of South Moravia region. The analysis performed is based on a calculation of the fulfillment of energy intake per person per day. The population was divided by sex and age to determine the energy value of food intake through the use of basic foods. Observed data can serve as a relevant basis for the fulfillment of the food sufficiency.