VYSOKÝ, Robert a Andrew MAIORANA. Představení koncepce Kardiovaskulární rehabilitace ve Fiona Stanley Hospital - Perth, Western Australia. In XXIV. výroční sjezd České kardiologické společnosti. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Představení koncepce Kardiovaskulární rehabilitace ve Fiona Stanley Hospital - Perth, Western Australia
Název anglicky Cardiac rehabilitation in Fiona Stanley Hospital - Perth, Western Australia
Autoři VYSOKÝ, Robert a Andrew MAIORANA.
Vydání XXIV. výroční sjezd České kardiologické společnosti, 2016.
Další údaje
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 30000 3. Medical and Health Sciences
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Mgr. Robert Vysoký, Ph.D., učo 249274. Změněno: 29. 8. 2017 10:42.
Anotace
Fiona Stanley Hospital v Perthu, hlavním městě Západní Austrálie, je univerzitní nemocnicí, jejíž odborné působení bylo zahájeno v roce 2015. Součástí vysoce specializované klinické i vědecko-výzkumné činnosti je špičková koncepce tzv. „Outpatient Cardiac Rehabilitation“ (ambulantního tréninkového programu procesu Kardiovaskulární rehabilitace), která využívá nejnovějších postupů v této specializaci. Přístrojově-prostorové podmínky plně reflektují soudobé trendy nutné pro optimální poskytování multidisciplinární specializované péče o nemocné s kardiovaskulárním onemocněním v oblasti sekundární a terciární prevence. Odborná péče je konkrétně poskytována nemocným po akutních koronárních příhodách, po komplikovaném průběhu akutního infarktu myokardu, po kardiochirurgických revaskularizačních zákrocích, po náhradách srdečních chlopní metodou TAVI, s onemocněním periferních tepen dolních končetin před i po chirurgické revaskularizaci, po implantaci PM a ICD. V neposlední řadě také nemocným s implantovaným zařízením mechanicky podporujícím levou komoru srdeční (LVAD), kteří jsou v předtransplantačním programu na OTS v klasifikaci NYHA II-IV. Odborná supervize Kardiovaskulární rehabilitace je poskytována také koordinací periferních kardiorehabilitačních zařízení v okrajových částech Perthu a formou odborných konzultací po telefonu, tzv. „home based/telephone cardiac rehabilitation“. Tým specialistů, jehož „pilířem“ je fyzioterapeut se specializací v kardiovaskulární rehabilitaci, zátěžový fyziolog a kardiolog, je tvořen také nutričním terapeutem, psychologem a zdravotní sestrou specializovanou na kardiovaskulární rehabilitaci.
VytisknoutZobrazeno: 28. 4. 2024 05:22