PAŘÍZKOVÁ, Ivana a Milan BÁRTA. Místní poplatky v teorii a praxi. 1. vydání. Brno: Masarykova univerzita, 2013, 152 s. Spisy Právnické fakulty; č. 463. ISBN 978-80-210-6686-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Místní poplatky v teorii a praxi
Název česky Místní poplatky v teorii a praxi
Název anglicky Local taxes in theory and practice
Autoři PAŘÍZKOVÁ, Ivana a Milan BÁRTA.
Vydání 1. vydání. Brno, 152 s. Spisy Právnické fakulty; č. 463, 2013.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-210-6686-1
Klíčová slova česky Daň; daňová soustava; daňový řád; daňová pravomoc obcí; konstrukční prvky; korekční prvky; majetek obce; místní daň; místní poplatek; obec; poplatková soustava; příjmy rozpočtu obcí; rozpočtové určení
Klíčová slova anglicky Tax; tax system; tax code; tax authority to municipalities; structural elements; corrective elements; community property; local tax; local tax; community; charge system; the municipal budget revenues; budget allocation
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: JUDr. Ing. Milan Bárta, Ph.D., učo 134663. Změněno: 28. 8. 2016 22:43.
Anotace
Publikace se zabývá právní úpravou místních poplatků v České republice s aktuálními poznatky z teorie a praxe. Cílem této monografie bylo analyzovat jednotlivé místní poplatky v České republice a to především v rámci jejich právní úpravy. Současně je na tomto místě také poukázáno na ekonomickou autonomii obcí, jako jeden ze základních znaků místní samosprávy, která je primárně založena na vlastním rozpočtu obce a v jehož příjmové stránce se místní poplatky promítají.
Anotace anglicky
The publication deals with local tax legislation in the Czech Republic with current knowledge of theory and practice. The aim of this monograph is to analyze the various local taxes in the Czech Republic, especially in the framework of their legislation. It is also at this point also pointed to the economic autonomy of municipalities, as one of the essential characteristics of local government, which is primarily based on the municipal budget and the revenues of the local charges reflected.
VytisknoutZobrazeno: 24. 9. 2024 20:29