FRYŠTÁK, Marek a Věra KALVODOVÁ. Evropský vyšetřovací příkaz. In Szabová, Eva. Trnavské právnické dni, nová Európa výzvy a očakávánia, europské výzvy trestného práva. 1. vyd. Bratislava: Wolters Kluwer, s. r. o. s. 7-14. ISBN 978-80-8168-565-1. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Evropský vyšetřovací příkaz
Název česky Evropský vyšetřovací příkaz
Název anglicky The European Investigation Order
Autoři FRYŠTÁK, Marek a Věra KALVODOVÁ.
Vydání 1. vyd. Bratislava, Trnavské právnické dni, nová Európa výzvy a očakávánia, europské výzvy trestného práva, od s. 7-14, 8 s. 2016.
Nakladatel Wolters Kluwer, s. r. o.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-8168-565-1
Klíčová slova česky evropský vyšetřovací příkaz; důvody jeho přijetí; jeho přínos; implementace do české právní úpravy
Klíčová slova anglicky the european investigation order; reasons for its adoption; its contribution; implementation into Czech legislation
Štítky rivok
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Petra Georgala, učo 32967. Změněno: 12. 4. 2017 16:46.
Anotace
Uvedený příspěvek stručně pojednává o novém instrumentu týkající se mezinárodní justiční spolupráce v trestních věcech mezi členskými státy EU a tím je Evropský vyšetřovací příkaz. V rámci příspěvku jsou hlouběji zmíněny důvody pro jeho přijetí a jeho praktický význam pro výše uvedené. Není opomenuta ani otázka implementace příslušného právní úpravy do české vnitrostátní právní úpravy a to konkrétně do zákona č. 104/2013 Sb., o mezinárodní justiční spolupráci ve věcech trestních.
Anotace anglicky
The article briefly discusses the new instrument relating to international judicial cooperation in criminal matters between the EU Member States – The European Investigation Order. In the article are mentioned reasons for its adoption and its practical implication for that cooperation. The implementation of that legislation into the Czech national regulation is mentioned too.
Návaznosti
MUNI/A/1288/2015, interní kód MUNázev: Adjustace specifických procesních otázek a koncepce trestního řízení (Akronym: Adjustace II)
Investor: Masarykova univerzita, Adjustace specifických procesních otázek a koncepce trestního řízení, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
MUNI/A/1347/2015, interní kód MUNázev: Vývojové tendence sankční politiky (Akronym: Sankční politika)
Investor: Masarykova univerzita, Vývojové tendence sankční politiky, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 15:27