RADVAN, Michal a Jan NECKÁŘ. Taxation of professional team sport athletes in the Czech Republic. Public Governance, Administration and Finances Law Review in the European Union and Central and Eastern Europe. Budapest: Wolters Kluwer Hungary, 2016, roč. 1, č. 1, s. 40-46. ISSN 2498-6275.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Taxation of professional team sport athletes in the Czech Republic
Název česky Zdanění profesionálních sportovců v kolektivních sportech v České republice
Autoři RADVAN, Michal (203 Česká republika, garant, domácí) a Jan NECKÁŘ (203 Česká republika, domácí).
Vydání Public Governance, Administration and Finances Law Review in the European Union and Central and Eastern Europe, Budapest, Wolters Kluwer Hungary, 2016, 2498-6275.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50501 Law
Stát vydavatele Maďarsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Web nakladatele
Kód RIV RIV/00216224:14220/16:00091031
Organizační jednotka Právnická fakulta
Klíčová slova česky daň; stanovení daně; profesionální sportovec; samostatná činnost; podnikání
Klíčová slova anglicky tax; tax assessment; professional athletes; self-employment
Štítky rivok
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. JUDr. Ing. Michal Radvan, Ph.D., učo 12547. Změněno: 7. 2. 2022 11:40.
Anotace
The career of a professional athlete is unique when compared to other professions. Not purely the role and nature of the position (such as whether they are individual or team players), but also from the factual, legal, and especially tax perspectives. And since a professional athlete’s income is subject to taxation, it is necessary that their activity is accurately determined for appropriate tax assessment. The main purpose of this article is to examine the taxation of income on professional athletes in team sports. Our study is based on case law determined by the Czech Republic’s Supreme Administrative Court, which determined that it is necessary to tax the activities of team players as income from self-employment.
Anotace česky
Kariéra profesionálního sportovce je jedinečná ve srovnání s jinými profesemi. Nikoli čistě kvůli roli a povaze takové pozice (například zda se jedná o individuální nebo týmové hráče), ale i ze skutkových, právních, a zejména daňových pohledů. A protože příjem profesionálních sportovců podléhá zdanění, je nutné, aby jejich činnost byla přesně vymezena pro řádné stanovení daně. Hlavním účelem tohoto článku je prozkoumat zdanění příjmů o profesionálních sportovců v kolektivních sportech. Studie se opírá o judikaturu Nejvyššího správního soudu České republiky, který rozhodl, že je nutné zdanit příjem z činnosti hráčů v kolektivních sportech jako příjem ze samostatné činnosti.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 03:20