PAUČOVÁ, Lenka. Strony z mojego dziennika poświęcone działaności literackiej. In Konferencja Echa, ślady, inspiracje, 23. 11. 2016, Bielsko-Biala. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Strony z mojego dziennika poświęcone działaności literackiej
Název česky Strany mého deníku věnovány literární činnosti
Název anglicky Pages of my Diary dedicated to Literary Work
Autoři PAUČOVÁ, Lenka (703 Slovensko, garant, domácí).
Vydání Konferencja Echa, ślady, inspiracje, 23. 11. 2016, Bielsko-Biala, 2016.
Další údaje
Originální jazyk polština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor Písemnictví, masmedia, audiovize
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14210/16:00091983
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky Deník spisovatele; F. M. Dostojevskij; T. Parnicki; M. Viiewegh
Klíčová slova anglicky Diary of a Writer; F. M. Dostoyevsky; T. Parnicki; M. Viiewegh
Štítky RIV - zkontrolováno, rivok
Změnil Změnila: Mgr. Marie Skřivanová, učo 262124. Změněno: 7. 4. 2017 13:06.
Anotace
Dziennik pisarza jest osobistym podgatunkiem dziennika. W artykułu autor zajmuje się charakterem i atrybutami dziennika pisarza, zwróca uwagę przedewszystkim na wyobrażnie stosunków pisarza do jego własnej twórczości. U F. M. Dostojewskiego autor pokazuje dialog pisarza i twórczości na urowniu aluzii, motywów i całych utworów integrowannych w Dzienniku pisarza; w Dziennikach z lat osiemdziesiątych T. Parnickiego dominuje autorefleksja, praca na dziełacch; odzew gra główną rolę w dziennikach M. Viewegha Báječný rok i Další báječný rok.
Anotace česky
Deník spisovatele je osobitým žánrovým typem deníku. Autorku zajímá charakter a atributy tohoto žánrového typu, pozornost věnuje zobrazení vztahu spisovatele a jeho umělecké tvorby. U F. M. Dostojevského poukazuje na dialog spisovatele a jeho tvorby na úrovni aluzí, motivů, celých děl integrovaných v Deníku spisovatele; Dziennikach z lat osiemdziesiątych T. Parnického dominuje práce na dílech, sebareflexe; v denících M. Viewegha Báječný rok a Další báječný rok ohlas, reakce na spisovatelovu práci.
Anotace anglicky
Writer´s diary is a specific genre type of a diary. The author deals with the character and attributes of this genre type, pays her attention to writer´s relation to his literary work. In Dostoyevsky´s Diary of a Writer a dialog of a writer and his work that is shown in allusions, motifs and works integrated in the diary; in Parnicki´s Dzienniki z lat osiemdziesiątych dominates writer´s work, in diaries by Viewegh Báječný rok and Další báječný rok reception, reaction to writer´s work.
Návaznosti
MUNI/A/0959/2015, interní kód MUNázev: Generační konflikt a jeho odraz ve slovanských literaturách, jazycích a kulturách
Investor: Masarykova univerzita, Generační konflikt a jeho odraz ve slovanských literaturách, jazycích a kulturách, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 06:26