BARTONIČKA, Tomáš, Petr VOŘÍŠEK, Alena KLVAŇOVÁ, Michal ANDREAS, Radek LUČAN a Dušan ROMPORTL. Hrubá mapa významných migračních koridorů ptáků a létajících savců na úrovni ČR. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Hrubá mapa významných migračních koridorů ptáků a létajících savců na úrovni ČR
Název anglicky Preliminary maps of migration corridors of bird and bats in the Czech Republic
Autoři BARTONIČKA, Tomáš, Petr VOŘÍŠEK, Alena KLVAŇOVÁ, Michal ANDREAS, Radek LUČAN a Dušan ROMPORTL.
Vydání 2017.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Cert., akred., schvál. metodiky, specializované mapy, léčebné, památkové postupy
Obor 10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova anglicky maps migration corridors bats birds
Technické parametry Podpořeno projektem TB050MZP008, poskytovatelem dotace je Technologická agentura ČR v rámci programu BETA. Hrubé mapy jsou tvořeny celkem 8 vrstvami migračních koridorů letounů a ptáků,a)Pro dálkové migranty,b)Pro migranty na střední vzdálenosti,c)Pro druhy sedentární,d)Bahňáci polní, e)Bahňáci vodní,f)Dravci a velcí plachtaři,g)Ptáci rákosin h)Vodní ptáci.
Změnil Změnil: doc. Mgr. Tomáš Bartonička, Ph.D., učo 54832. Změněno: 23. 2. 2017 10:59.
Anotace
Z modelovaných map, lze odhadnout území, odkud je známa přeletová nebo migrační aktivita letounů. Pokud jsou v místě zájmové lokality, plánovaného územního záboru a v jejich těsném okolí migrační koridory zobrazeny, je nezbytné věnovat migrační problematice zvýšenou pozornost. Pak je vhodné ke konkrétní stavbě zajistit odborný posudek orientovaný na stanovení významu lokality pro přelety ptáků a letounů. Biotopově vymezené koridory jsou v mapách dle datových možností verifikovány stovkami lokalit dlouhodobého výskytu letounů a přímým pozorováním migrujících jedinců. Mapy budou dostupné na Mapomatu, mapovém serveru AOPK ČR.
Anotace anglicky
These maps provide new mainstay in this area where the end user will obtain a clear information whether his activity is potentially threatening in relation to the migration corridors and where the appropriate information can be obtained in order to further assess the risk.
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 00:31