D 2016

Economic and physical food accessibility in the Czech Republic

LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jakub TROJAN a Kateřina PITROVÁ

Základní údaje

Originální název

Economic and physical food accessibility in the Czech Republic

Autoři

LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jakub TROJAN a Kateřina PITROVÁ

Vydání

Norristown, USA, Proceedings of the 27th International Business Information Management Association Conference - Innovation Management and Education Excellence Vision 2020: From Regional Development Sustainability to Global Economic Growth, od s. 1682-1687, 6 s. 2016

Nakladatel

International Business Information Management Association

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Obor

50200 5.2 Economics and Business

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)

ISBN

978-0-9860419-6-9

UT WoS

000381172300186

Klíčová slova anglicky

Access; Affordability; Food security; Purchasing power

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 10. 2. 2017 14:32, RNDr. Jakub Trojan, MSc, Ph.D.

Anotace

V originále

The paper focuses on the analysis of economic and physical accessibility and availability of food in the Czech Republic. Food security includes three main pillars - availability, access, and utilisation. There is precisely examined the area of access to food, in terms of affordability and in terms of the possibility of physical access to food, because in the Czech Republic the physical accessibility to food is ensured through a single network of retail stores very well, economical access - affordability, however, is lower for many population groups.