NÝDRLOVÁ, Veronika. Playback divadlo a dramatická hra jako metafora životní role (kontext sociálního pedagoga v sociálních službách). 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Playback divadlo a dramatická hra jako metafora životní role (kontext sociálního pedagoga v sociálních službách).
Autoři NÝDRLOVÁ, Veronika.
Vydání 2016.
Další údaje
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Změnil Změnila: Mgr. Veronika Nýdrlová, Ph.D., učo 322680. Změněno: 16. 2. 2017 15:18.
Anotace
Hra je v životě každého člověka významným prvkem, který má svou nezastupitelnou roli. Jako sociální pedagog se specializací na aplikované drama hledám cesty, jak využít pro terapeutický proces metodu playback divadlo a nabízet tak klientům s drogovou minulostí prostor, kde mohou hravou formu sdílet své osobní příběhy. Význam má kompletní metoda, ale i každá dílčí aktivita, která nabízí klientům prožitek obyčejné zábavy, kterou někteří z nich ze svého dětství neznají. Obecně je téma nakládání s volným časem opakujícím se problémem klientů se závislostí a neustále nás tak jako terapeuty vrací k otázce, jak nabídnout možnosti kvalitního trávení nepracovního času, ale také podporu ve schopnosti samostatně si ho organizovat, až po roli průvodce ve fázi dovolit si se z toho radovat. Příspěvek přibližuje možné využití playback divadla a improvizačních technik při práci v terapeutické komunitě pro drogově závislé, konkrétně v TK Sejřek.
VytisknoutZobrazeno: 23. 9. 2024 14:18