HUMPOLÍČEK, Pavel. Úzkost jako z/rádce. In XIV. ročník celostátní studentské psychologické konference ČASP: Diagnóza strach, 31.3.-2.4. 2017, Brno. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Úzkost jako z/rádce
Název česky Úzkost jako z/rádce
Název anglicky Anxiety as a counselor or betrayer
Autoři HUMPOLÍČEK, Pavel (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání XIV. ročník celostátní studentské psychologické konference ČASP: Diagnóza strach, 31.3.-2.4. 2017, Brno, 2017.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL URL
Kód RIV RIV/00216224:14210/17:00096619
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky úzkost; strach; zvládání
Klíčová slova anglicky anxiety; fear; coping
Štítky rivok
Změnil Změnila: Mgr. Marie Skřivanová, učo 262124. Změněno: 10. 4. 2018 17:03.
Anotace
Mezi slovy rádce a zrádce je jen malá odlišnost. Přesto je rozdílnost významů těchto slov zřejmá. V psychologické praxi je schopnost odlišit funkční a dysfunkční pojetí (vnímání, prožívání, hodnocení) úzkosti (či strachu) často stejně nenápadné (až matoucí) a přitom stejně významné. Seminář se proto zaměří na základní a současně funkční a sofistikované nástroje, jak s úzkostí nakládat v osobním i pracovním životě, u odborníka i laika, na straně intervenující i intervenci přijímající. Upozornění: Všichni účastníci budou konfrontováni se strachy a úzkostí. Doporučení: Pohodlný oděv a funkční obranné mechanismy s sebou.
Anotace anglicky
There is little difference between the words of the counselor and the traitor. Still, the difference in meanings of these words is obvious. In psychological practice, the ability to distinguish functional and dysfunctional concepts (perception, experience, evaluation) of anxiety (or fear) is often as incongruous (even confusing) and yet equally significant. The seminar will therefore focus on basic and at the same time functional and sophisticated tools, how to deal with anxiety in the personal and working life, the expert and the laika, the intervening party as well as the receiving intervention. Note: All participants will be confronted with fears and anxieties. Recommendation: Comfortable clothing and functional defensive mechanisms with you.
VytisknoutZobrazeno: 28. 7. 2024 14:38