JUHAŇÁK, Libor. Využití metod process miningu pro analýzu chování studentů v online systému pro řízení výuky. In XXV. výroční konferenci České asociace pedagogického výzkumu s tématem Vliv technologií v oblasti vzdělávání a v pedagogickém výzkumu, 13.-14. 9. 2017, Hradec Králové. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Využití metod process miningu pro analýzu chování studentů v online systému pro řízení výuky
Název anglicky Using methods of process mining to analyze students’ behavior in a learning management system
Autoři JUHAŇÁK, Libor (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání XXV. výroční konferenci České asociace pedagogického výzkumu s tématem Vliv technologií v oblasti vzdělávání a v pedagogickém výzkumu, 13.-14. 9. 2017, Hradec Králové, 2017.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14210/17:00102056
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky dolování dat ve vzdělávání; process mining; online testy; systém pro řízení výuky
Klíčová slova anglicky educational data mining; process mining; online quizzes; learning management system
Štítky rivok
Změnil Změnil: doc. Mgr. Martin Sedláček, Ph.D., učo 23221. Změněno: 15. 4. 2019 09:28.
Anotace
Příspěvek se zaměřuje na chování studentů v rámci systému pro řízení výuky (LMS), specificky pak na interakci studentů v průběhu plnění různých typů online testů. Hlavním cílem příspěvku je prezentovat výsledky realizované studie, která zkoumala možnosti využití metod proces miningu pro detekci specifických způsobů chování studentů při plnění různých typů testů v rámci LMS Moodle. Sekundárním cílem příspěvku je průzkum toho, jaké typy chování studentů mohou být s pomocí těchto metod odhaleny a jak častý je výskyt těchto typů chování studentů.
Anotace anglicky
The paper focuses on student behaviour in a learning management system (LMS), specifically on student interactions while engaging in different types of online quizzes. The main goal of the paper is to present the results of a study, which examined whether process mining methods can be used to detect specific student behaviour patterns during various types of quizzes in the LMS Moodle. The secondary goal of the paper is to explore what types of student behaviour patterns can be identified using process mining methods and how frequently do the these types of student behaviour occur.
Návaznosti
MUNI/A/1028/2017, interní kód MUNázev: Od formálního vzdělávání k informálnímu učení: výzkum procesů učení
Investor: Masarykova univerzita, Od formálního vzdělávání k informálnímu učení: výzkum procesů učení, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 9. 7. 2024 22:56