HRBÁČEK, Jiří, Jiří STRACH and Ľubica STUCHLÍKOVÁ. VYUŽITÍ MODELŮ VE VÝUCE ELEKTROTECHNIKY (USE OF ELECTRICAL ENGINEERING MODELS). In Milan Perný, Ján Vajda. Zborník prednášok z vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou História, súčasnosť a budúcnosť elektrotechniky na Slovensku. 1st ed. Bratislava: Slovenská technická univerzita v Bratislave, SPEKTRUM STU Bratislava, 2017, p. 215-220. ISBN 978-80-227-4730-1.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name VYUŽITÍ MODELŮ VE VÝUCE ELEKTROTECHNIKY
Name in Czech VYUŽITÍ MODELŮ VE VÝUCE ELEKTROTECHNIKY
Name (in English) USE OF ELECTRICAL ENGINEERING MODELS
Authors HRBÁČEK, Jiří (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution), Jiří STRACH (203 Czech Republic, belonging to the institution) and Ľubica STUCHLÍKOVÁ (703 Slovakia).
Edition 1. vyd. Bratislava, Zborník prednášok z vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou História, súčasnosť a budúcnosť elektrotechniky na Slovensku, p. 215-220, 6 pp. 2017.
Publisher Slovenská technická univerzita v Bratislave, SPEKTRUM STU Bratislava
Other information
Original language Czech
Type of outcome Proceedings paper
Field of Study 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Country of publisher Slovakia
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
RIV identification code RIV/00216224:14410/17:00097791
Organization unit Faculty of Education
ISBN 978-80-227-4730-1
Keywords (in Czech) elektrotechnika; elektronika; robotika;reálné modely; vzdělávací proces;výuka robotiky na základní škole
Keywords in English electrical engineering; electronics; robotics; real models; educational process; teaching of robotics at elementary school
Tags Reviewed
Changed by Changed by: doc. Ing. Jiří Hrbáček, Ph.D., učo 2454. Changed: 26/3/2018 12:28.
Abstract
Využití reálných modelů v elektrotechnice má mimořádný význam pro pochopení abstraktních pojmů jako je elektřina a zákonitostí s ní spojené a současně umožňuje zvýšit motivaci a podněcovat kreativitu žáka resp. studenta, zajišťuje rozvoj praktických znalosti a dovedností, dělá výuku zábavnější, a dopomůže k snadnějšímu dosažení vzdělávacích cílů. Příspěvek se zabývá praktickými zkušenostmi a specifiky získanými vývojem, asistencí při tvorbě a implementaci modelů v elektrotechnice pro vzdělávání na základních, středních, vysokých i speciálních školách. Příspěvek vznikl na základě kvalitativního výzkumu na školách.
Abstract (in English)
The use of real models in electrical engineering is of extraordinary importance for the understanding of abstract concepts such as electricity and the law connected with it, while at the same time allowing to increase motivation and stimulate pupil's creativity. student, provides the development of practical knowledge and skills, makes learning more fun, and helps to achieve educational goals more easily. The paper deals with the practical experience and specifics acquired through development, assistance in the creation and implementation of models in electrical engineering for education at primary, secondary, high and special schools.
PrintDisplayed: 6/10/2024 13:16