BOHUŠOVÁ, Hana a Eva VÁVROVÁ. The Structure of the Deferred Income Tax and its Influence on Indicators Describing the Economic Performance of Commercial Insurance Companies. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, roč. 55, č. 3, s. 143-156. ISSN 1211-8516. 2007.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název The Structure of the Deferred Income Tax and its Influence on Indicators Describing the Economic Performance of Commercial Insurance Companies
Název česky Struktura odložené daně z příjmů a její vliv na ukazatele charakterizující ekonomickou výkonnost komerčních pojišťoven
Autoři BOHUŠOVÁ, Hana a Eva VÁVROVÁ.
Vydání Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, Brno, Mendelova univerzita v Brně, 2007, 1211-8516.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Klíčová slova česky účetnictví, odložená daň z příjmů, komerční pojišťovna
Klíčová slova anglicky accounting, deferred income tax, commercial insurance company
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: doc. Ing. Eva Vávrová, Ph.D., učo 38979. Změněno: 4. 10. 2017 13:58.
Anotace
The main objective of this paper is presentation of findings gathered through an analysis of items that cause deferred income tax in commercial insurance companies in the Czech insurance market. The evaluation of the subject is focused in accordance with the concept of the presented paper as regards structure analysis of the deferred tax, working with a selection of insurers -- members of the Czech Insurance Association. We study, document and evaluate the influence of the deferred income tax being related with the given available income, as well as related to the effective income tax rate in a commercial insurance company. This analysis concerns the evaluation of the present-day degree of transformation and approximation of the Czech system of insurance in the process of harmonization with the European insurance system.
Anotace česky
Stěžejním záměrem této práce je prezentace poznatků získaných při analýze titulů, které vedou ke vzniku odložené daně z příjmů v komerčních pojišťovnách na pojistném trhu v České republice. Hodnocení je cíleno v souladu s koncepcí předkládaného příspěvku na analýzu struktury odložené daně v souboru vybraných pojistitelů sdružených v České asociaci pojišťoven. Je zkoumán, dokumentován a vyhodnocen vliv zachycení odložené daně z příjmů ve vztahu k vykázanému disponibilnímu výsledku hospodaření a ve vztahu k výši efektivní sazby daně z příjmů v komerční pojišťovně. Tato analýza se vztahuje k hodnocení současného stupně transformace a aproximace českého pojišťovnictví v procesu harmonizace s evropským pojišťovnictvím.
VytisknoutZobrazeno: 18. 4. 2024 12:17