TOMÁŠKOVÁ, Ludmila. Migrace ve 20. století a její vliv na osidlování měst v západním Německu. In Fenomén migrace prizmatem společenských věd v Olomouci, 26. 4. 2017. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Migrace ve 20. století a její vliv na osidlování měst v západním Německu
Název anglicky Migration in the 20th century and its influence on the settlement of cities in western Germany
Autoři TOMÁŠKOVÁ, Ludmila (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Fenomén migrace prizmatem společenských věd v Olomouci, 26. 4. 2017, 2017.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 60101 History
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14210/17:00098728
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky migrace; integrace; sudetští Němci; Bavorsko
Klíčová slova anglicky Migration; Integration; Sudeten Germans; Bavaria
Štítky rivok
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: Mgr. Marie Skřivanová, učo 262124. Změněno: 15. 4. 2018 18:42.
Anotace
Příspěvek se zabýval migrací a jejím dopadem na osidlování několika německých měst po druhé světové válce. Zdůrazněn byl historický kontext migrací, vliv války a nuceného vysídlení sudetských Němců z Československa. Otázky, které byly v příspěvku kladeny, se soustředily na proměnu charakteru německých měst příchodem velkého počtu vysídlených Němců a jak byl jejich příchod vnímán německou veřejností. Příspěvek byl založen na tezích disertace, která se bude věnovat integraci sudetských Němců v Bavorsku po druhé světové válce.
Anotace anglicky
The paper dealt with migration and its impact on the settlement of several German cities after the Second World War. The historical context of migration, the influence of the war and the forced displacement of Sudeten Germans from Czechoslovakia were emphasized. The questions put in the paper focused on the transformation of the character of German cities by the arrival of a large number of displaced Germans, and how their arrival was perceived by the German public. The paper was based on dissertation theses, which will focus on the integration of the Sudeten Germans in Bavaria after the Second World War.
Návaznosti
MUNI/A/0934/2016, interní kód MUNázev: Země a kulturní identita v dějinách střední Evropy (Akronym: Země a kulturní identita)
Investor: Masarykova univerzita, Země a kulturní identita v dějinách střední Evropy, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 29. 7. 2024 11:28