AGUIAR, Cecília, Carla Sofia SILVA, Rita GUERRA, Ricardo BORGES RODRIGUES, Luísa RIBEIRO, Giulia PASTORI, Jana OBROVSKÁ a Zuzana SZABÓ LENHARTOVÁ. Inventory and analysis of promising curriculum, pedagogy and social climate interventions tackling inequalities. online: European Uninon, 2017, 91 s.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Inventory and analysis of promising curriculum, pedagogy and social climate interventions tackling inequalities.
Název česky Souhrn a analýza úspěšných a slibných kurikul, pedagogiky a intervencí v oblasti sociálního klimatu, zabývajících se nerovnostmi.
Autoři AGUIAR, Cecília, Carla Sofia SILVA, Rita GUERRA, Ricardo BORGES RODRIGUES, Luísa RIBEIRO, Giulia PASTORI, Jana OBROVSKÁ a Zuzana SZABÓ LENHARTOVÁ.
Vydání online, 91 s. 2017.
Nakladatel European Uninon
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Přehledové a vzdělávací texty
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky nerovnosti; sociální znevýhodnění; minority; inkluzivní vzdělávání; kurikulum; sociální klima
Klíčová slova anglicky inequalities; social disadvantage; minorities, inclusive education; curriculum; social climate
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: Mgr. Jana Obrovská, Ph.D., učo 143665. Změněno: 21. 1. 2020 16:46.
Anotace
In this report, we identify, describe, and critically analyse promising interventions used in eight European countries to target social and educational inequalities through curriculum, pedagogy, and school social climate. Specifically, we conducted an inventory of promising interventions, within the classroom and school microsystems, aiming to promote educational equality and belongingness for immigrant, Roma, and low-income children attending early childhood and primary education provision in the Czech Republic, England, Germany, Greece, Italy, the Netherlands, Poland, and Portugal. Jana Obrovská and Zuzana Lenhartová are contributing authors.
Anotace česky
V této zprávě identifikujeme, popisujeme a kriticky analyzujeme úspěšné a slibné intervence, používané v osmi evropských zemích, které se zaměřují na vyrovnávání sociální a vzdělávací nerovnosti prostřednictvím učebních osnov, pedagogiky a sociálního klimatu školy. Konkrétně jsme provedli soupis úspěšných a slibných intervencí v rámci třídních a školních mikrosystémů, jejichž cílem je podporovat rovnost ve vzdělání a pocit přináležitosti u imigrantů, Romů a dětí z nízkopříjmových rodin, které navštěvují předškolní a školní vzdělávací organizace v České republice, Anglii, Německu, Řecku, Itálii, Nizozemsku, Polsku a Portugalsku. Jana Obrovská a Zuzana Lenhartová jsou přispívajícími autorkami.
Návaznosti
727069, interní kód MUNázev: ISOTIS - Inclusive Education and Social Support to Tackle Inequalities in Society (Akronym: ISOTIS)
Investor: Evropská unie, ISOTIS - Inclusive Education and Social Support to Tackle Inequalities in Society, Europe in a changing world - inclusive, innovative and reflective Societies (Societal Challenges)
VytisknoutZobrazeno: 6. 5. 2024 04:10