2017
Crystallization and stability studies of trimeric lectin RS20L from phytopathogen Ralstonia solanacearum
KYSEĽ, Peter, Nikola KOSTLÁNOVÁ, Josef HOUSER, Eva DUBSKÁ, Ondřej ŠULÁK et. al.Základní údaje
Originální název
Crystallization and stability studies of trimeric lectin RS20L from phytopathogen Ralstonia solanacearum
Autoři
KYSEĽ, Peter (703 Slovensko, domácí), Nikola KOSTLÁNOVÁ (203 Česká republika, domácí), Josef HOUSER (203 Česká republika, domácí), Eva DUBSKÁ (203 Česká republika, domácí), Ondřej ŠULÁK (203 Česká republika, domácí) a Michaela WIMMEROVÁ (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
XVIII. setkání biochemiků a molekulárních biologů, 2017
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Konferenční abstrakt
Obor
10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/00216224:14740/17:00099517
Organizační jednotka
Středoevropský technologický institut
ISBN
978-80-210-8765-1
Klíčová slova anglicky
Ralstonia; phytopathogen; lectin; trimer; protein purification; SDS-PAGE; protein stability; nano differential scanning fluorimetry; isothermal titration calorimetry; analytical ultracentrifugation; protein crystallization; X-ray diffraction
Štítky
Změněno: 25. 1. 2018 03:50, Mgr. Peter Kyseľ
Anotace
V originále
Lectin RS20L from phytopathogen Ralstonia solanacearum showed a low solubility without a sugar ligand. A selected panel of additives was tested using the nano differential scanning fluorimetry (nanoDSF). The manganese chloride together with higher pH (8.1) has shown to dramaticaly increase the stability important for crystallization.of RS20L protein. Crystallization screening provided crystals of RS20L in conditions of 0.1 M Hepes pH=7.5 with 10% (v/v) polyethylene glycol of different molecular weight. Increasing the temperature dramaticaly improved the reproducibility of crystallization.
Návaznosti
LQ1601, projekt VaV |
|