KOŠŤÁLOVÁ, Alexandra, Leona MUŽÍKOVÁ, Anna NIKLOVÁ a Anna PACKOVÁ. Manuál pro školní jídelny. Metodická pomůcka pro realizaci projektu "Zdravá školní jídelna". Praha: SZÚ, 2017. ISBN 978-80-7071-367-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Manuál pro školní jídelny. Metodická pomůcka pro realizaci projektu "Zdravá školní jídelna"
Autoři KOŠŤÁLOVÁ, Alexandra, Leona MUŽÍKOVÁ, Anna NIKLOVÁ a Anna PACKOVÁ.
Vydání Praha, 2017.
Nakladatel SZÚ
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7071-367-9
Klíčová slova česky nutriční gramotnost; školní stravování
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: PhDr. Mgr. Leona Mužíková, Ph.D., učo 45625. Změněno: 6. 3. 2018 17:03.
Anotace
Publikace je ucelenou metodickou pomůckou pro realizaci projektu "Zdravá školní jídelna". Cílem projektu je zvýšení pestrosti a nutriční hodnoty pokrmů podávaných v rámci školního stravování. Současně se snaží edukovat a metodický vést personál školních jídelen v zavádění cílených změn. Projekt staví na třech pilířích: 1. vzdělaný personál školní jídelny, 2. informovaný (edukovaný) strávník, 3. motivující pedagog a vedení školy. Snaží se o propojení činnosti školní jídelny a školy při zvyšování nutriční gramotnosti dětí a formování správných stravovacích návyků, které mají vliv na zdraví a potenciál přetrvat po celý život.
VytisknoutZobrazeno: 13. 5. 2021 11:54