2017
Manuál pro školní jídelny. Metodická pomůcka pro realizaci projektu "Zdravá školní jídelna"
KOŠŤÁLOVÁ, Alexandra, Leona MUŽÍKOVÁ, Anna NIKLOVÁ a Anna PACKOVÁZákladní údaje
Originální název
Manuál pro školní jídelny. Metodická pomůcka pro realizaci projektu "Zdravá školní jídelna"
Autoři
KOŠŤÁLOVÁ, Alexandra, Leona MUŽÍKOVÁ, Anna NIKLOVÁ a Anna PACKOVÁ
Vydání
Praha, 2017
Nakladatel
SZÚ
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor
50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Organizační jednotka
Pedagogická fakulta
ISBN
978-80-7071-367-9
Klíčová slova česky
nutriční gramotnost; školní stravování
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 6. 3. 2018 17:03, PhDr. Mgr. Leona Mužíková, Ph.D.
Anotace
V originále
Publikace je ucelenou metodickou pomůckou pro realizaci projektu "Zdravá školní jídelna". Cílem projektu je zvýšení pestrosti a nutriční hodnoty pokrmů podávaných v rámci školního stravování. Současně se snaží edukovat a metodický vést personál školních jídelen v zavádění cílených změn. Projekt staví na třech pilířích: 1. vzdělaný personál školní jídelny, 2. informovaný (edukovaný) strávník, 3. motivující pedagog a vedení školy. Snaží se o propojení činnosti školní jídelny a školy při zvyšování nutriční gramotnosti dětí a formování správných stravovacích návyků, které mají vliv na zdraví a potenciál přetrvat po celý život.