KOŠŤÁLOVÁ, Alexandra, Leona MUŽÍKOVÁ, Anna NIKLOVÁ a Anna PACKOVÁ. Děti v kuchyni vítány. Metodická pomůcka pro vedení kroužků přípravy pokrmů. Praha: SZÚ, 2017. ISBN 978-80-7071-369-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Děti v kuchyni vítány. Metodická pomůcka pro vedení kroužků přípravy pokrmů.
Autoři KOŠŤÁLOVÁ, Alexandra, Leona MUŽÍKOVÁ, Anna NIKLOVÁ a Anna PACKOVÁ.
Vydání Praha, 2017.
Nakladatel SZÚ
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7071-369-3
Klíčová slova česky příprava pokrmů; kroužky vaření
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: PhDr. Mgr. Leona Mužíková, Ph.D., učo 45625. Změněno: 6. 3. 2018 17:02.
Anotace
Publikace je určena pro smysluplné vedení kroužků vaření, jejichž cílem je učit děti poznávat suroviny, jejich vlastnosti, chutě, vůně, vhodné kombinace, ale rovněž získávat např. dovednosti, jak si sestavit denní jídlo tak, aby bylo složeno ze všech potřebných živin. Tyto znalosti a dovednosti by děti mohly získávat i v rámci pracovních činností (příprava pokrmů), do kterých tato problematika rovněž spadá. Metodika je zaměřena na žáky 1. - 5. ročníků ZŠ. Je však možné, aby receptury či aktivity byly využity také v rámci výuky na 2. stupni ZŠ.
VytisknoutZobrazeno: 19. 8. 2024 06:50