HRBÁČKOVÁ, Jiřina. Enhancing Labour Market Skills of Business English Students through Project Work and Videoconferencing. Košice: Technická univerzita v Košiciach Katedra jazykov, 2017, s. 322-327. ISBN 978-80-553-2843-0.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Enhancing Labour Market Skills of Business English Students through Project Work and Videoconferencing
Název česky Význam projektové práce na posilování jazykových kompetencí studentů obchodní angličtiny
Autoři HRBÁČKOVÁ, Jiřina.
Vydání Košice, od s. 322-327, 6 s. 2017.
Nakladatel Technická univerzita v Košiciach Katedra jazykov
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka Centrum jazykového vzdělávání
ISBN 978-80-553-2843-0
ISSN 1338-5496
Klíčová slova česky týmový projekt, autonomie, orientace na studenta, videokonference
Klíčová slova anglicky teamwork project, autonomy, learner-centred focus, videoconference
Změnil Změnila: Mgr. Jiřina Hrbáčková, učo 54880. Změněno: 9. 3. 2018 09:46.
Anotace
Business English courses taught to Bachelor programme students at the Faculty of Economics and Administration of Masaryk University in Brno pursue a relatively fixed instructional concept while simultaneously providing space to search for new and effective tools to boost teamwork, communication, and critical thinking skills through language learning. These are the skills that reflect current requirements of the labour market. The paper will exemplify one of the methods applied to enhance such skills through team project work by shortly illustrating the process and analysing to what extent the original expectations have been met. In addition, the paper will briefly present a videoconference mini-course held in spring semester 2017 in cooperation with Shanghai Ocean University, China, offered to a selected group of students as an alternative to the compulsory project work.
Anotace česky
Výuka obchodní angličtiny v bakalářských programech má na Ekonomicko-správní fakultě MU v Brně svá pevná pravidla, a zároveň poskytuje prostor pro hledání nových, efektivních prostředků k posílení týmové práce, komunikace a kritického přístupu k informačním zdrojům, tedy dovedností, které reflektují současné požadavky trhu práce. Příspěvek se zaměří na způsob, jakým tyto dovednosti v rámci seminárních projektových prací posilujeme, a na videoukázkách prezentací studentů ukážeme, do jaké míry se naše očekávání naplňují. Rovněž představíme videokonferenční minikurz, který proběhl v jarním semestru 2017 ve spolupráci s Shanghai Ocean University, a byl nabídnut vybrané skupině studentů jako alternativa povinné projektové práce.
VytisknoutZobrazeno: 23. 7. 2024 06:22