SYSLOVÁ, Zora a Jana KRATOCHVÍLOVÁ. Metodika pro učitele. Praktická příručka k diagnostickému nástroji PREDICT. První. Praha: Dr. Josef Raabe, s.r.o. 55 s. ISBN 978-80-7496-358-2. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Metodika pro učitele. Praktická příručka k diagnostickému nástroji PREDICT.
Název anglicky Methodology for Teachers. Practical Guide to the PREDICT Diagnostic Tool
Autoři SYSLOVÁ, Zora a Jana KRATOCHVÍLOVÁ.
Vydání První. Praha, 55 s. 2018.
Nakladatel Dr. Josef Raabe, s.r.o.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Přehledové a vzdělávací texty
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7496-358-2
Klíčová slova česky diagnostika; diagnostický nástroj; mateřská škola; portfolio dítěte; učitelka mateřské školy; záznamový arch
Klíčová slova anglicky diagnostics; diagnostic tool; Kindergarten; portfolio of the child; kindergartener; record sheet
Změnil Změnila: doc. Mgr. Jana Kratochvílová, Ph.D., učo 37304. Změněno: 12. 11. 2019 17:37.
Anotace
Ústředním tématem metodiky je diagnostický a evaluační nástroj PREDICT, který vnímáme jako důležitý prostředek pro poskytování informací o dítěti a „důkazní materiál“ pro kvalitní komunikaci mezi mateřskou školou a rodiči. Jeho citlivé využití staví na diagnostických profesních kompetencích učitelek a na jejich schopnostech a dovednostech komunikovat získané informace o výsledcích vzdělávání s dětmi, rodiči, popřípadě s dalšími odborníky. Metodika obsahuje nejen informace o vzniku evaluačního nástroje PREDICT, ale také informace o tom, jak získávat validní informace o dětech a jejich pokrocích prostřednictvím pedagogické diagnostiky. Uvádí postupy práce s evaluačním nástrojem a způsoby, jak získané informace prezentovat rodičům a jak je využít pro efektivní a kvalitní vzdělávání v mateřské škole.
Anotace anglicky
The central theme of the methodology is a diagnostic and evaluation tool PREDICT that we see as important means for providing information about the child and the "evidence" for good communication between parents and school. His sensitively using builds on the professional diagnostic competences of teachers and their abilities and skills to communicate the findings with children, parents, or with other professionals. The methodology includes not only information about the formation of the mentioned evaluation tool PREDICT, but also information on how to obtain valid information about children and their progress through the educational diagnostic process. Provides procedures of work with the evaluation tool and ways how to present the information to parents and how to use them for effective and quality education in kindergarten.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 18:23