DOLEŽAL, Petr a Michal ČEVELÍČEK. Práce s případovými studiemi (ukázka). In Sympozium o výzkumu a praxi v psychoterapii. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Práce s případovými studiemi (ukázka)
Název anglicky How to do a case study (example)
Autoři DOLEŽAL, Petr (203 Česká republika, garant, domácí) a Michal ČEVELÍČEK (203 Česká republika, domácí).
Vydání Sympozium o výzkumu a praxi v psychoterapii, 2018.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 50101 Psychology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14230/18:00102816
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova česky psychoterapie; případová studie
Klíčová slova anglicky psychotherapy; case study
Štítky rivok
Změnil Změnila: Mgr. Blanka Farkašová, učo 97333. Změněno: 12. 3. 2019 10:04.
Anotace
Představíme případovou studii individuální psychoterapie klienta s depresivní a úzkostnou symptomatologií. Případ je zajímavý náhlým a nejednoznačně interpretovaným ukončením psychoterapie, kdy se klient po posledním proběhlém sezení rozhodl již nekontaktovat psychoterapeuta, přestože metody měřící výsledek psychoterapie poukazovaly na pozitivní dopad psychoterapie. Na příkladu této případové studie předvedeme konkrétní metody a analytické postupy, které jsme využili při snaze tento nejednoznačný konec pochopit. Metody budou prezentovány zejména s ohledem na to, jak pomohly posunout naše přemýšlení o případu dále.
Anotace anglicky
We will present a case study of individual psychotherapy of client with depressive and anxiety symptomatology. The case is interesting by the sudden termination of psychotherapy, although the methods measuring the outcome of psychotherapy indicated the positive impact of psychotherapy. On the example of this case study, we will showcase the specific methods and analytical techniques we have used to try to understand this ambiguous end. The methods will be presented with emphasis on how they helped move our thinking about the case further.
Návaznosti
MUNI/A/1024/2016, interní kód MUNázev: Změna v psychoterapii: intenzivní případové studie
Investor: Masarykova univerzita, Změna v psychoterapii: intenzivní případové studie, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 27. 5. 2024 13:01