NAJVAROVÁ, Veronika, Veronika LAUFKOVÁ, Jiří HAVEL a Ilona BYTEŠNÍKOVÁ. Motivation to read in preschool classroom. In OMEP. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Motivation to read in preschool classroom
Název česky Motivace ke čtenářství v mateřské škole
Autoři NAJVAROVÁ, Veronika, Veronika LAUFKOVÁ, Jiří HAVEL a Ilona BYTEŠNÍKOVÁ.
Vydání OMEP, 2018.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky motivace, čtení, mateřská škola
Klíčová slova anglicky motivation, reading, preschool classroom
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Veronika Najvarová, Ph.D., učo 14647. Změněno: 1. 4. 2019 09:11.
Anotace
Our poster will introduce the project „Pre-literacy support in preschool education“, in which teachers and academics cooperate to design activities to be used in school practice. In the first phase of the project, materials and guidelines for teachers have been prepared and teachers pilot them in their classrooms. One of the key topics – ways of motivating children to engage in literacy activities – will be presented. Effective ways of working with children books and using reading blocks will be discussed with particular attention to reading corners and their potential to lead children to reading and working with books. These topics will be illustrated with photos from classrooms where cooperating teachers worked with prepared materials. Also, teacher feedback on the activities will be included.
Anotace česky
Poster představí projekt "Podpora pregramotností v předškolním vzdělávání", v jehož rámci je realizována spolupráce učitelů a akademiků na přípravě materiálů pro podporu pregramotností. V první fázi projektu byly designovány aktivity a činnosti, které pak učitelé pilotovali ve svých třídách. Jedním z klíčových témat je téma motivace dětí k práci s tištěnými materiály. Toto téma jsme prezentovali. Byly představeny efektivní způsoby práce s knihami a čtenářskými kostkami. Byla prezentována i zpětná vazba učitelů
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 23:05