CHROMÝ, Jakub a Jitka LOGESOVÁ. Nové případy k vyvinění právnické osoby z trestní odpovědnosti. Státní zastupitelství. Wolters Kluwer ČR a.s., 2018, roč. 2018, č. 5, s. 24-28. ISSN 1214-3758.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Nové případy k vyvinění právnické osoby z trestní odpovědnosti
Autoři CHROMÝ, Jakub a Jitka LOGESOVÁ.
Vydání Státní zastupitelství, Wolters Kluwer ČR a.s. 2018, 1214-3758.
Další údaje
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: JUDr. Jakub Chromý, Ph.D., učo 47823. Změněno: 9. 3. 2020 15:40.
Anotace
Článek se zabývá vybranými trestními věcmi, v nichž byly aplikovány podmínky vyvinění právnické osoby s odkazem na § 8 odst. 5 zákona o trestní odpovědnosti právnických osob a řízení proti nim. Kazuistika zprostředkovává individuální zkušenost orgánů činných v trestním řízení a může být určující rovněž pro subjekty, které mají na starost zajišťování compliance u právnických osob, a to zejména v tom, jakých nedostatků se napříště vyvarovat.
Anotace anglicky
The article deals with selected criminal matters in which the conditions for release of legal entities were applied with reference to section 8 para 5 of the Act on Criminal Liability of Legal Entities and Proceedings against them. The case history shows individual experience of law enforcement authorities and it can also be decisive for the subjects who are responsible for ensuring compliance of legal entities, especially in what shortcomings should be avoided in the future.
VytisknoutZobrazeno: 22. 5. 2024 07:25