LESŇÁK, Slavomír, Petr JEMELKA, Kateřina BARTOŠOVÁ a Viliam ZÁTHURECKÝ. Společenství praxe: Bioetika + didaktická transformace. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Společenství praxe: Bioetika + didaktická transformace
Autoři LESŇÁK, Slavomír, Petr JEMELKA, Kateřina BARTOŠOVÁ a Viliam ZÁTHURECKÝ.
Vydání 2018.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky bioetika emoce klíčové kompetence prax
Změnil Změnil: Mgr. Slavomír Lesňák, PhD., učo 233657. Změněno: 26. 2. 2019 15:16.
Anotace
V pondělí 19. 2. 2018 se v Akademickém klubu na Ekonomicko-správní fakultě MU uskutečnilo další z pravidelných setkání společenství praxe. Přednáškovou část i následný workshop lektorovali akademici z Pedagogické fakulty MU. V první polovině setkání zazněla přednáška prof. PhDr. Petra Jemelky, Dr. (z PdF MU) na téma bioetiky. Jak ukázala diskuze, školní prostředí je plné "bioetických témat" (piercingy, tetování, domácí zvířata, alergie apod.). v každodenní praxi užitečné. Ve druhé části společenství praxe proběhl workshop a diskuze k otázkám z oblasti školní psychologie. Workshop vedla PhDr. K. Bartošová, PhD. (z PdF MU) a věnovala se problémům vybraným na základě hlasování zúčastněných učitelů. Učitele konkrétně zajímalo téma emocí, problémové chování žáků a úzkosti.
Návaznosti
CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_011/0000662, interní kód MUNázev: Vzdělávání 2.0 - Rozvoj klíčových kompetencí prostřednictvím podpory vzdělávání zaměřeného na cíl (Akronym: Vzdělávání 2.0)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Vzdělávání 2.0 - Rozvoj klíčových kompetencí prostřednictvím podpory vzdělávání zaměřeného na cíl, PO 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 05:38