RABUŠICOVÁ, Milada a Zora SYSLOVÁ. CONDITIONS OF EARLY CHILDHOOD EDUCATION TODAY : A FOUNDATION FOR A SUSTAINABLE FUTURE. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název CONDITIONS OF EARLY CHILDHOOD EDUCATION TODAY : A FOUNDATION FOR A SUSTAINABLE FUTURE
Název česky PODMÍNKY PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ DNES : ZÁKLAD PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
Autoři RABUŠICOVÁ, Milada (203 Česká republika, garant, domácí) a Zora SYSLOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2018.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Uspořádání konference
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14210/18:00105229
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky OMEP; předskolní výchova a péče; podmínky předškolního vzdělávání; udržitelný rozvoj
Klíčová slova anglicky OMEP; early childhood education; conditions of preschool education; sustainable development
Štítky rivok
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: Mgr. Igor Hlaváč, učo 342491. Změněno: 10. 4. 2019 13:55.
Anotace
The theme for this conference emerged from our idea that children’s living conditions today have a great influence on their future. For 70 years, OMEP has argued that children’s living conditions, and the education they enjoy today, will influence not only their own future but also the future of society as a whole. The ways in which we educate and care for the children of the world are important, as are the conditions we create for their individual and common development. We have formulated eight sub-themes for the conference, each representing basic and crucial resources and living conditions for young children. Of course, there could be more or indeed other sub-themes, but this is our way we have chosen to organize the conference. We believe that every participant, according to their interests, will be able to find a relevant place and space under these subtopics to share ideas via papers or posters.
Anotace česky
Téma konference vychází z myšlenky, že podmínky, v nichž žijí děti v současnosti, významně ovlivňují jejich budoucnost. OMEP prosazuje tuto ideu po celých sedmdesát let své existence. Životní podmínky dětí na světě, péče o ně, jejich výchova a vzdělávání, kterých se jim dostává dnes, působí nejen na jejich vlastní budoucnost, ale také na budoucnost celé společnosti. Je tedy důležité, co vše aktuálně děláme pro jejich individuální i společný rozvoj. Pro konferenci jsme zformulovali osm subtémat, z nichž každé reprezentuje některý ze zásadních zdrojů a životních podmínek malých dětí dnes a v budoucnosti. Nepochybně by bylo možné dospět i k dalším či jiným, ale toto je náš způsob, jakým jsme se rozhodli konferenci realizovat. Věříme, že každý, kdo bude mít zájem podělit se s ostatními o své myšlenky, si v této nabídce své téma najde.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 10:29