2022
Nutrition Labeling As An Instrument for Improvement of Dietary Habits: Pre-research Among Czech Medical Students
NEVRLÁ, Martina, Halina MATĚJOVÁ a Zuzana STRNADELOVÁZákladní údaje
Originální název
Nutrition Labeling As An Instrument for Improvement of Dietary Habits: Pre-research Among Czech Medical Students
Název česky
Označování potravin jako nástroj nutriční gramotnosti. Pilotní průzkum u studentů LF MU
Autoři
NEVRLÁ, Martina (203 Česká republika, garant, domácí), Halina MATĚJOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Zuzana STRNADELOVÁ (203 Česká republika)
Vydání
Iranian Journal of Public Health, Tehran, IRANIAN SCIENTIFIC SOCIETY MEDICAL ENTOMOLOGY, 2022, 2251-6085
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
30304 Public and environmental health
Stát vydavatele
Írán
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Impakt faktor
Impact factor: 1.400
Kód RIV
RIV/00216224:14110/22:00124782
Organizační jednotka
Lékařská fakulta
UT WoS
000826784200027
Klíčová slova anglicky
Nutrition Labeling; Dietary Habits
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 20. 1. 2023 12:08, Mgr. Tereza Miškechová
Anotace
V originále
Food labels should inform consumers how to make the right choices about food. Food labeling is also important to reach the high level of con-sumer health protection and to fulfill the rights of consumers to be informed. The “best before” and “use by” dates are important not only for the food safety, but also for the food waste reduction. In the Czech Republic, provision of nutrition in-formation in pre-packed food these days is topical, because the legislation has been changed. Since Dec 13, 2016 producers have had to present nutri-tion declaration on the food labels.