J 2022

Nutrition Labeling As An Instrument for Improvement of Dietary Habits: Pre-research Among Czech Medical Students

NEVRLÁ, Martina, Halina MATĚJOVÁ a Zuzana STRNADELOVÁ

Základní údaje

Originální název

Nutrition Labeling As An Instrument for Improvement of Dietary Habits: Pre-research Among Czech Medical Students

Název česky

Označování potravin jako nástroj nutriční gramotnosti. Pilotní průzkum u studentů LF MU

Autoři

NEVRLÁ, Martina (203 Česká republika, garant, domácí), Halina MATĚJOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Zuzana STRNADELOVÁ (203 Česká republika)

Vydání

Iranian Journal of Public Health, Tehran, IRANIAN SCIENTIFIC SOCIETY MEDICAL ENTOMOLOGY, 2022, 2251-6085

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

30304 Public and environmental health

Stát vydavatele

Írán

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Impakt faktor

Impact factor: 1.400

Kód RIV

RIV/00216224:14110/22:00124782

Organizační jednotka

Lékařská fakulta

UT WoS

000826784200027

Klíčová slova anglicky

Nutrition Labeling; Dietary Habits

Štítky

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 20. 1. 2023 12:08, Mgr. Tereza Miškechová

Anotace

V originále

Food labels should inform consumers how to make the right choices about food. Food labeling is also important to reach the high level of con-sumer health protection and to fulfill the rights of consumers to be informed. The “best before” and “use by” dates are important not only for the food safety, but also for the food waste reduction. In the Czech Republic, provision of nutrition in-formation in pre-packed food these days is topical, because the legislation has been changed. Since Dec 13, 2016 producers have had to present nutri-tion declaration on the food labels.