ŘÍHA, Jan, Marcela VYLETĚLOVÁ-KLIMEŠOVÁ, Renata KARPÍŠKOVÁ, Ivana KOLÁČKOVÁ, Jiří DOŠKAŘ, Roman PANTŮČEK a Martin BENEŠÍK. Přípravek s antibakteriálním účinkem proti stafylokokům vyskytujícím se v prostředí zemědělské prvovýroby. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Přípravek s antibakteriálním účinkem proti stafylokokům vyskytujícím se v prostředí zemědělské prvovýroby
Název anglicky An antibacterial anti-staphylococcal agent found in agricultural primary production
Autoři ŘÍHA, Jan (203 Česká republika), Marcela VYLETĚLOVÁ-KLIMEŠOVÁ (203 Česká republika), Renata KARPÍŠKOVÁ (203 Česká republika), Ivana KOLÁČKOVÁ (203 Česká republika), Jiří DOŠKAŘ (203 Česká republika, garant, domácí), Roman PANTŮČEK (203 Česká republika, domácí) a Martin BENEŠÍK (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2018.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Výsledky s právní ochranou
Obor 10606 Microbiology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14310/18:00100674
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova anglicky antibacterial therapy; phage therapy; livestock associated MRSA; Staphylococcus aureus
Změnil Změnil: Mgr. Michal Petr, učo 65024. Změněno: 17. 5. 2019 10:00.
Anotace
Přípravek – fágový lyzát s antibakteriálním účinkem proti stafylokokům vyskytujícím se v prostředí zemědělské prvovýroby je možno podle tohoto technického řešení využít pro produkci veterinárních léčiv s prokázaným účinkem na bakteriální kmeny MRSA vyskytující se v prostředí zemědělské prvovýroby. Konzistence (neviskózní kapalina) fágového lyzátu jej umožňuje výrobně začlenit do široké škály preparátů s různým způsobem aplikace.
Anotace anglicky
The preparation - a phage lysate with anti-staphylococcal activity in the agricultural primary production, can be used for the production of veterinary drugs with a proven effect on bacterial MRSA strains occurring in livestock environment. The consistency (non-viscous liquid) of the phage lysate allows it to be incorporated into a wide range of preparations with different application methods.
Návaznosti
QJ1510216, projekt VaVNázev: Fágová terapie infekcí vyvolaných Staphylococcus aureus v chovech hospodářských zvířat (Akronym: StafyFag)
Investor: Ministerstvo zemědělství ČR, Fágová terapie infekcí vyvolaných Staphylococcus aureus v chovech hospodářských zvířat
VytisknoutZobrazeno: 13. 5. 2024 00:24