STUCHLIKOVA, Lubica, František JANÍČEK, Peter BENKO a Jiří HRBÁČEK. Informačné technológir - nástroj zvýšenia kvality výučby elektrotechnických odborov. atp journal priemyselná automatizácia a informatika. Bratislava: HMH, s.r.o., 2018, roč. 2017, č. 12, s. 54-57. ISSN 1335-2237.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Informačné technológir - nástroj zvýšenia kvality výučby elektrotechnických odborov
Název česky Informační technologie - nástroj zvýšení kvality výuky elektrotechnických oborů
Název anglicky Information technology - a tool for improving the quality of education in electrical engineering
Autoři STUCHLIKOVA, Lubica, František JANÍČEK, Peter BENKO a Jiří HRBÁČEK.
Vydání atp journal priemyselná automatizácia a informatika, Bratislava, HMH, s.r.o. 2018, 1335-2237.
Další údaje
Originální jazyk slovenština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky elektrotecnika; technické obory; vzdělávání; výukové opory; IT technologie
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Ing. Jiří Hrbáček, Ph.D., učo 2454. Změněno: 2. 12. 2019 10:54.
Anotace
Elektrotechnika má v celosvetovom meradle osobitné postavenie a mimoriadny strategický význam. toto odvetvie techniky je považované za hybnú silu dnešnej modernej technickej civilizácie. záujem o vysokokvalifikovaných absolventov elektrotechnických odborov schopných prispievať k rozvoju nových pokrokových technológií a ich implementácii v praxi neustále narastá. kľúčovým faktorom sa stáva kvalita vzdelania mladej generácie, označovanej ako digitálni domorodci (digital natives). v nasledujúcom texte sú prezentované praktické skúsenosti získané v rámci odbornej prípravy profesionálov v tomto odvetví s podporou informačných technológií. pozornosť je zameraná na e-learningové projekty využívané nielen ako nástroj na transfer znalostí, výsledkov výskumu a najnovších poznatkov do vzdelávacieho procesu, ale aj na zvýšenie záujmu mladých ľudí o vedu a techniku.
Anotace česky
Elektrotechnika má v celosvětovém měřítku zvláštní postavení a mimořádný strategický význam. toto odvětví techniky je považováno za hybnou sílu dnešní moderní technické civilizace. zájem o vysoce kvalifikované absolventy elektrotechnických oborů schopných přispívat k rozvoji nových pokrokových technologií a jejich implementaci v praxi neustále narůstá. klíčovým faktorem se stává kvalita vzdělání mladé generace, označované jako digitálni domorodci (digital Natives). v následujícím textu jsou prezentovány praktické zkušenosti získané v rámci odborné přípravy profesionálů v tomto odvětví s podporou informačních technologií. pozornost je zaměřena na e-learningové projekty využívány nejen jako nástroj na transfer znalostí, výsledků výzkumu a nejnovějších poznatků do vzdělávacího procesu, ale i na zvýšení zájmu mladých lidí o vědu a techniku.
Anotace anglicky
electrical engineering has a special position worldwide and is particularly strategic importance. this industry is considered to be the driving force of today's modern technology civilization. interest in highly qualified graduates of electrical engineering capable of contributing to the development of new advanced technologies and their implementation in practice it is constantly growing. the quality of education of the young generation becomes a key factor, referred to as digital natives. are presented below practical experience gained in the training of professionals in the sector with the support of information technology. attention is focused on e-learning projects used not only as a tool to transfer knowledge, research results and latest knowledge education, but also to increase the interest of young people in science and technology.
VytisknoutZobrazeno: 13. 5. 2024 02:01