STUCHLIKOVA, Lubica, František JANÍČEK, Peter BENKO a Jiří HRBÁČEK. Výzvy a riešenia vo výučbe elektrotechniky pre digitálnych domorodcov. In PERNÝ, M. -- SZABOVÁ, M. Elektroenergetika - Budúcnosť 21. storočia, Bratislava. Bratislava: Vydavateľstvo Spektrum STU, 2018, s. 73 - 80. ISBN 978-80-227-4836-0.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Výzvy a riešenia vo výučbe elektrotechniky pre digitálnych domorodcov
Název česky Výzvy a řešení ve výuce elektrotechniky pro digitální domorodce
Název anglicky Challenges and solutions in electrical engineering education for digital domainers
Autoři STUCHLIKOVA, Lubica, František JANÍČEK, Peter BENKO a Jiří HRBÁČEK.
Vydání Bratislava, Elektroenergetika - Budúcnosť 21. storočia, Bratislava, od s. 73 - 80, 8 s. 2018.
Nakladatel Vydavateľstvo Spektrum STU
Další údaje
Originální jazyk slovenština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-227-4836-0
Klíčová slova česky elektrotechnika; digitální domorodci; e-learning; vzdělání; popularizace vědy a techniky
Klíčová slova anglicky electrical engineering; digital natives; e-learning; education; popularization of science and technology
Změnil Změnil: doc. Ing. Jiří Hrbáček, Ph.D., učo 2454. Změněno: 2. 12. 2019 11:21.
Anotace
Elektrotechnika má v celosvetovom meradle osobitný štatút a strategický strategický význam. Tento technologický sektor sa považuje za hnaciu silu modernej technickej civilizácie. V popredí je záujem o vysoko kvalifikovaných absolventov elektrotechnického priemyslu, ktorí sú schopní prispieť k rozvoju nových vyspelých technológií a ich implementácii do praxe. Rozhodujúca je kvalita výchovy mladej generácie, ktorá sa označuje ako digitálny domorodec. Tento príspevok predstavuje praktické skúsenosti získané pri školení odborníkov v tomto sektore s podporou informačných technológií. Pozornosť je zameraná na e-learningové projekty, ktoré sa používajú nielen ako nástroj na prenos vedomostí, výsledkov výskumu a najnovších poznatkov do vzdelávacieho procesu, ale aj na zvýšenie záujmu mladých ľudí o vedu a techniku.
Anotace česky
Elektrotechnika má v celosvětovém měřítku zvláštní status a strategický strategický význam. Tento technologický sektor se považuje za hnací sílu moderní technické civilizace. V popředí je zájem o vysoce kvalifikovaných absolventů elektrotechnického průmyslu, kteří jsou schopni přispět k rozvoji nových vyspělých technologií a jejich implementaci do praxe. Rozhodující je kvalita výchovy mladé generace, která se označuje jako digitální domorodec. Tento příspěvek představuje praktické zkušenosti získané při školení odborníků v tomto sektoru s podporou informačních technologií. Pozornost je zaměřena na e-learningové projekty, které se používají nejen jako nástroj pro přenos znalostí, výsledků výzkumu a nejnovějších poznatků do vzdělávacího procesu, ale i na zvýšení zájmu mladých lidí o vědu a techniku.
Anotace anglicky
Electrical engineering has a special status and a strategic strategic importance on a global scale. This sector of technology is considered to be the driving force of today's modern technical civilization. At the forefront, there is an interest in highly qualified graduates of the electrotechnical industry able to contribute to the development of new advanced technologies and their implementation in practice. The quality of the upbringing of the young generation, referred to as digital natives, is decisive. This paper presents the practical experience gained in the training of professionals in this sector with the support of information technology. Attention is focused on e-learning projects used not only as a tool for transfer of knowledge, research results and latest knowledge into the educational process, but also to increase young people's interest in science and technology.
VytisknoutZobrazeno: 27. 7. 2024 14:37