WALLENBÖCK, Ute, Bianca HORLEMANN a Jarmila PTACKOVA. Mapping Amdo: Dynamics of Power. 1. vyd. Praha: Archiv Orientalni, 2019. ISSN 0044-8699.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Mapping Amdo: Dynamics of Power
Název česky Mapování Amdo: Dynamika moci
Autoři WALLENBÖCK, Ute (40 Rakousko, garant, domácí), Bianca HORLEMANN (276 Německo) a Jarmila PTACKOVA (203 Česká republika).
Vydání 1. vyd. Praha, 2019.
Nakladatel Archiv Orientalni
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Editorství tematického sborníku, editorství monotematického čísla odborného časopisu
Obor 50902 Social sciences, interdisciplinary
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14210/19:00108112
Organizační jednotka Filozofická fakulta
ISSN 0044-8699
Klíčová slova česky Amdo; Tibet; Napájení; etnické skupiny
Klíčová slova anglicky Amdo; Tibet; Power; ethnic groups
Štítky rivok
Změnil Změnil: Mgr. Igor Hlaváč, učo 342491. Změněno: 19. 4. 2020 14:42.
Anotace
The second volume of the Mapping Amdo Series continues to aim to channel the research on the multiethnic and multicultural region of Amdo, which, positioned at the crossroads of the Tibetan, Mongol, and Chinese cultural and political spheres of influence, has been, and still is, of major strategic importance. Throughout the history of Amdo, representatives of both the secular and the religious communities have engaged in power struggles within their own communities as well as in confrontation with each other. Apart from military or spiritual power, this volume also discusses economic, cultural, and sociopolitical aspects of power as executed by various players throughout Amdo history.
Anotace česky
Druhý svazek série Mapování Amdo nadále směřuje k výzkumu multietnické a multikulturní oblasti Amdo, která leží na křižovatce tibetské, mongolské a čínské kulturní a politické sféry vlivu a která měla a stále má zásadní strategický význam. Během historie Amda se zástupci sekulárních i náboženských komunit zapojili do mocenských bojů v rámci svých vlastních komunit i do vzájemných konfrontací. Kromě vojenské nebo duchovní moci tento svazek také diskutuje o ekonomických, kulturních a sociopolitických aspektech moci, jak je provádějí různí hráči v celé historii Amda.
Návaznosti
GP14-24730P, projekt VaVNázev: Kosmologie a sebekultivace v díle Zhuangzi: konstruování významu ve starověkých čínských textech
Investor: Grantová agentura ČR, Kosmologie a sebekultivace v díle Zhuangzi: konstruování významu ve starověkých čínských textech
VytisknoutZobrazeno: 31. 5. 2024 22:30