SMEJKAL, Petr. Emicizumab v prevenci krvácení u pacientů s hemofilií A - první zkušenosti u dospělých pacientů. Remedia. Remedia s.r.o., 2020, roč. 30, č. 2, s. 166-172. ISSN 0862-8947.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Emicizumab v prevenci krvácení u pacientů s hemofilií A - první zkušenosti u dospělých pacientů
Název anglicky Emicizumab in the prevention of bleeding in patients with haemophilia - first experience in adult patients
Autoři SMEJKAL, Petr (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Remedia, Remedia s.r.o. 2020, 0862-8947.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30205 Hematology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14110/20:00115716
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova česky emicizumab; studie HAVEN; krvácení; laboratorní monitorování
Klíčová slova anglicky emicizumab; HAVEN study; bleeding; laboratory monitoring
Štítky rivok
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Tereza Miškechová, učo 341652. Změněno: 2. 6. 2020 08:00.
Anotace
Možnost použít v profylaktické léčbě u pacientů s hemofilií A a s inhibitorem koagulačního faktoru VIII (FVIII) a též u pacientů bez inhibitoru bispecifickou monoklonální protilátků emicizumab mimikující funkci FVIII je výrazným přínosem v péči o tyto problematické případy. Článek podává stručný přehled charakteristiky emicizumabu, jeho účinnosti a bezpečnosti a prezentuje kazuistiky dvou pacientů s inhibitorem FVIII a jednoho pacienta bez inhibitoru, kteří jsou profylakticky léčeni emicizumabem. Všechny kazuistiky jsou potvrzením dosavadních příznivých literárních zkušeností.
Anotace anglicky
The ability to use the bispecific monoclonal antibody emicizumab mimicking FVIII function in prophylactic treatment in patients wiht haemophilia A and Factor VIII inhibitor (FVIII) as well as in patients without FVIII inhibitor is a significant benefit in the management of these problematic cases. The article gives a brief review of the characteristics of emicizumab, its efficacy and safety, and presents case reports of two patients with FVIII inhibitor and one without inhibitor prophylactically treated with emicizumab, confirming the positive literature experience to date.
VytisknoutZobrazeno: 4. 10. 2024 22:55