BEDNAŘÍKOVÁ, Jarmila. Migrace v běhu tisíciletí. In Veřejná přednáška pro náboženské sdružení Společná cesta (Češi a Slováci, Poláci), středisko Strašice u Prahy. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Migrace v běhu tisíciletí
Název česky Migrace v běhu tisíciletí
Název anglicky Migrations in the course of centuries
Autoři BEDNAŘÍKOVÁ, Jarmila.
Vydání Veřejná přednáška pro náboženské sdružení Společná cesta (Češi a Slováci, Poláci), středisko Strašice u Prahy, 2020.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 60101 History
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky migrace; dějiny; společnost; střetávání civilizací
Klíčová slova anglicky migrations; history; society; contacts of civilizations
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: PhDr. Lukáš Pecha, Ph.D., učo 116220. Změněno: 13. 2. 2023 18:09.
Anotace
Nejvýznamnější příčinou migrací je změna dlouhotrvajících sociálních struktur, zatímco změny klimatu hrají menší roli. Setkávání a střetávání civilizací je jedním z nejdůležitějších fenoménů dějin. Jejich následky jsou nakonec ve většině případů vždy pozitivní.
Anotace anglicky
The migrations of peoples are caused by changes in the long-lasting social structures, whereas the climatic changes are of minor importance. Contacts and clashes of civilizations belong to the most important phenomena in the history. Their consequences are in most cases positive.
Návaznosti
MUNI/A/1014/2019, interní kód MUNázev: Interdisciplinární výzkum klasických jazyků, jejich literatur a příslušných kultur – 2020 (Akronym: Klasické jazyky a kultury)
Investor: Masarykova univerzita, Interdisciplinární výzkum klasických jazyků, jejich literatur a příslušných kultur – 2020, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 18. 7. 2024 09:04