J 2020

Modeling the effect of heat treatment on fatty acid composition in home-made olive oil preparations

DORDEVIC, Dani, Ivan KUSHKEVYCH, Simona JANCIKOVA, Sanja CAVAR ZELJKOVIC, Michal ZDARSKY et. al.

Základní údaje

Originální název

Modeling the effect of heat treatment on fatty acid composition in home-made olive oil preparations

Autoři

DORDEVIC, Dani (203 Česká republika), Ivan KUSHKEVYCH (804 Ukrajina, domácí), Simona JANCIKOVA (203 Česká republika), Sanja CAVAR ZELJKOVIC (203 Česká republika), Michal ZDARSKY (203 Česká republika) a Lucia HODULOVA (203 Česká republika)

Vydání

Open Life Sciences, 2020, 2391-5412

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

10618 Ecology

Stát vydavatele

Polsko

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Impakt faktor

Impact factor: 0.938

Kód RIV

RIV/00216224:14310/20:00116285

Organizační jednotka

Přírodovědecká fakulta

UT WoS

000564678700001

Klíčová slova anglicky

virgin olive oil; refined olive oil; saturated fatty acids; monounsaturated fatty acids; polyunsaturated fatty acids; cross-correlation analysis

Štítky

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 29. 4. 2021 16:34, Mgr. Marie Šípková, DiS.

Anotace

V originále

The aim of this study was to simulate olive oil use and to monitor changes in the profile of fatty acids in home-made preparations using olive oil, which involve repeated heat treatment cycles. The material used in the experiment consisted of extra virgin and refined olive oil samples.

Návaznosti

MUNI/A/0947/2019, interní kód MU
Název: Podpora výzkumné činnosti studentů Mikrobiologie a molekulární biotechnologie 4 (Akronym: SV2020)
Investor: Masarykova univerzita, Podpora výzkumné činnosti studentů Mikrobiologie a molekulární biotechnologie 4, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty