ŠEDOVÁ, Jindřiška, Petra DVOŘÁKOVÁ a Filip HAMPL. Základy práva. Studijní podklad pro seminární výuku (elektronická verze). 1., elektronické vydání. Brno: Masarykova univerzita. 82 s. ISBN 978-80-210-9634-9. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Základy práva. Studijní podklad pro seminární výuku (elektronická verze)
Název anglicky Introduction to Law. Study materials for seminars (online version)
Autoři ŠEDOVÁ, Jindřiška, Petra DVOŘÁKOVÁ a Filip HAMPL.
Vydání 1., elektronické vydání. Brno, 82 s. 2020.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-210-9634-9
Klíčová slova česky právní norma; právní zásady; soukromé právo; veřejné právo; právní aspekty podnikání
Klíčová slova anglicky legal norm; legal principles; private law; public law; legal aspects of business
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: Mgr. Ing. Filip Hampl, Ph.D., učo 405729. Změněno: 16. 9. 2020 10:31.
Anotace
Publikace je zaměřena na procvičení vybraných oblastí práva. Věnuje se veřejnému i soukromému právu v souladu s potřebami neprávnických oborů. Je určena pro práci na seminářích, tedy doplňuje přednášky o praktický rozměr formou řešení zadaných úkolů, nicméně stručně jsou připomenuty i základní právní instituty a vztahy. Kromě základních úkolů publikace nabízí i doplňující úkoly pro zvídavé studenty, kteří si mohou formou samostudia rozšířit znalosti v dané oblasti. Pro práci na úkolech jsou podpůrně využívány právní databázové systémy (např. ASPI) či veřejně dostupné rejstříky veřejné správy. Publikace je určena nejen studentům neprávnických oborů, ale i široké veřejnosti, která ji může využít k prohloubení svého právního povědomí.
Anotace anglicky
The publication focuses on the practice of selected areas of law. It is dedicated to public and private law in accordance with the needs of non-law studies. It is intended for work in seminars, i.e. it complements the lectures with a practical dimension in the form of solving assigned tasks; however, the basic legal institutes and relations are also briefly reminded. In addition to the basic tasks, the publication also offers additional tasks for inquisitive students who can expand their knowledge in the field through self-study. Legal database systems (e.g. ASPI) or publicly available public administration registers are used in support of work on tasks. The publication is intended not only for students of non-law studies but also for the general public who can use it to deepen its legal awareness.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 23:30