PULLMANNOVÁ, Helena. International Jurisdiction in Trade Name Infringement Disputes. In RiDOC 2020. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název International Jurisdiction in Trade Name Infringement Disputes
Název česky Mezinárodní soudní pravomoc ve sporech z porušení práva k obchodnímu jménu
Autoři PULLMANNOVÁ, Helena.
Vydání RiDOC 2020, 2020.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50501 Law
Stát vydavatele Chorvatsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Právnická fakulta
Klíčová slova česky Právo k obchodnímu jménu; kvalifikace; mezinárodní pravomoc; mimosmluvní závazek; náhrada škody; CLIP Principles.
Klíčová slova anglicky Right to Trade Name; Qualification; International Jurisdiction; Non-contractual Obligation; Damages; CLIP Principles.
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: Mgr. Bc. Helena Pullmannová, Ph.D., učo 405784. Změněno: 6. 12. 2020 14:39.
Anotace
The constribution deals with following questions: (i) in the courts of which State the injured entrepreneur whose right to a trade name has been infringed may sue the infringer of his right, (ii) whether, in such a court, the injured entrepreneur may sue for damages in a whole (including parts incurred in other countries as well); and (iii) how criteria set down the Brusel I bis Regulation for determination of courts of EU state with international jurisdiction for these disputes differ from criteria set down in the CLIP Principles. A significance of qualification of the infringement under lex fori will be mentioned at the beginning of the contribution.
Anotace česky
Příspěvek se zabývá následujícími otázkami: i) u soudů kterého státu může poškozený podnikatel, jehož právo k obchodnímu jménu bylo porušeno, žalovat rušitele jeho práva, ii) zda u takto určeného soudu může poškozený podnikatel žalovat rušitele na náhradu celé škody, která mu vznikla (tj. včetně částí vzniklých na území jiných států); a iii) jak se kritéria stanovená v nařízení Brusel I bis pro určení soudů státu EU s mezinárodní jurisdikcí pro tyto případy liší od kritérií stanovených v zásadách CLIP Principles. Význam kvalifikace porušení podle lex fori bude zmíněn na začátku příspěvku.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 20:29