NOVOTNÁ, Pavla, Hana STADLEROVÁ a Jitka NOVOTNÁ. Home alone – creative results of quarantining. In Czech INSEA Conference - Art Education in the Time of Coronavirus. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Home alone – creative results of quarantining
Název česky Sama doma – tvůrčí výstupy z karantény
Autoři NOVOTNÁ, Pavla, Hana STADLEROVÁ a Jitka NOVOTNÁ.
Vydání Czech INSEA Conference - Art Education in the Time of Coronavirus, 2020.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 60500 6.5 Other Humanities and the Arts
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Czech INSEA Conference - Art Education in the Time of Coronavirus
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky umění; výtvarná výchova; kreativita; mateřská škola; učitel
Klíčová slova anglicky art; art education; creativity; kindergartner; teacher
Štítky art, Art Education, creativity, kindergartner, teacher
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Dana Nesnídalová, učo 831. Změněno: 4. 5. 2021 14:37.
Anotace
The paper presents current creative outputs of students of the Faculty of Education at Masaryk University in Brno – future kindergarten teachers, that were created during the lockdown due to the coronavirus epidemic. The initially contact taught practical art seminars of the spring semester turned into a systematic individual work on a personal project, whose aim was to be strongly connected with the personalities, interests and hobbies of the students. Consultations, inspiration, mutual interactions and the presentation of the process of creation and the resulting works all have moved to virtual space. Despite the feelings of insecurity and fear, the sudden and unexpected situation allowed many to slow down and avoid distractions, stay at home, immerse themselves more, and begin to fully create.
Anotace česky
Příspěvek představuje aktuální tvůrčí výstupy studentek Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně, konkrétně budoucích učitelek mateřských škol, které vznikly v době koronavirové epidemie. Počáteční kontaktní výuka v rámci praktických výtvarných seminářů jarního semestru 2020 se proměnila v systematickou práci na individuálním projektu, který měl být silně propojen s osobností, zájmy a zálibami studentek. Konzultace, inspirace, vzájemné interakce a představení procesu tvorby i výsledných děl se přesunulo do virtuálního prostoru. Navzdory pocitům nejistoty a strachu umožnila nenadálá situace mnohým přestat spěchat a rozptylovat se, zůstat doma, ponořit se více do sebe a také začít plnohodnotně tvořit.
Návaznosti
MUNI/A/1190/2019, interní kód MUNázev: Provoz umění a výtvarná výchova
Investor: Masarykova univerzita, Provoz umění a výtvarná výchova, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 22. 5. 2024 03:59